Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Magyar Telekom osztalék és saját részvény vásárlás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. április 20.   09:21

Magyar Telekom közgyűlési határozatok A Magyar Telekom közgyűlése tegnap jóváhagyta az előterjesztéseket. A cég részvényenként 30,6 forint osztalékot fizet. A kifizetés május 19-én kezdődik, a tulajdonosi...

Magyar Telekom közgyűlési határozatok

A Magyar Telekom közgyűlése tegnap jóváhagyta az előterjesztéseket. A cég részvényenként 30,6 forint osztalékot fizet. A kifizetés május 19-én kezdődik, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 10. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására. A felhatalmazás 18 hónapra szól, és a cég által birtokolt saját részvények nem haladhatják meg az alaptőke 25%-át.

Az amerikai bankok megkönnyíthetik a Fed dolgát

A New York-i Fed vezetője, John Williams kijelentette, hogy a bankszektor stabilizálódott, viszont az elmúlt hetek stressze a hitelezés szigorodásához vezethet, ami visszafogja a kiadásokat. A chicagói Fed-vezér, Austan Goolsbee hasonlóan vélekedett, és szerinte meg kell vizsgálni, hogy a hitelezés visszaesése milyen mértékben járul hozzá az infláció elleni küzdelemhez.

Újabb részletek jöhetnek az EKB márciusi döntésének hátteréről

Ma jelenik meg az EKB március 16-i ülésének a jegyzőkönyve. Akkor további 50 bázisponttal emelte az alapkamatot az EKB, de nem adott egyértelmű iránymutatást a következő kamatemelésre nézve. A ma megjelenő jegyzőkönyv a múlt havi döntés hátterét ismerteti.

Tovább szigorítana a holland jegybankár

Az EKB holland jegybankára szerint májusban, júniusban és júliusban is tovább kell szigorítania az Európai Központi Banknak. Ez egybevág a jelenlegi elemzői várakozásokkal és piaci árazásokkal is, annak ellenére is, hogy a holland jegybankár szigorú monetáris politikai nézeteiről ismert.

A vártnál is nagyobbat esett a termelői árindex Németországban

Nagyot csökkent márciusban a német termelői árindex. A februári 15,8 százalékról 7,5 százalékra csökkent az érték, miközben az elemzők 9,8%-ra számítottak. A termelői árak vártnál nagyobb csökkenése kedvező előjel lehet az infláció csökkenésére.

Nem várható változtatás a BoJ részéről

Nem számítanak váltásra a japán jegybank monetáris politikáját illetően a szakértők. A Bloomberg felmérésében a 47 megkérdezett elemző 87 százaléka válaszolta, hogy nem vár változtatást a BoJ jövő heti ülésén, ami az új jegybankelnök, Kazuo Ueda első ülése lesz az intézmény élén. A felmérés szerint a korábbi irányelvektől eltérő első döntés a júniusi ülésen várható. Ezt a válaszadók 40 százaléka jelölte meg, mint legvalószínűbb időpontot, ezt a július követte 19 százalékkal.

Sokat csökkent a japán külkereskedelmi deficit

A februári 6,5 százalékról 4,3 százalékra zsugorodott a japán exportvolumen növekedési üteme márciusban (év/év), felülmúlva a várt 2,4 százalékot. Az importvolumen 7,3 százalékkal bővült éves alapon, ami visszaesést jelent a februári 8,3 százalékról, és is jócskán elmarad a 11,6 százalékos várakozástól is. A külkereskedelmi deficit mértéke így jóval kisebb, 755 milliárd jen (5,6 milliárd USD) lett a várt 1.295 milliárd jen helyett és a február havi 898 milliárd jen után.

Gyengült a gépipari rendelések állománya Japánban

15,2 százalékos visszaest mutat a japán gépipari rendelésállomány márciusban a végleges adatok alapján (év/év), ami további csökkenést jelent a februári 10,7 százalékos mínuszhoz képest.

India lett a világ legnépesebb országa

Az ENSZ tegnapi adatai szerint India népessége 1 milliárd 428,6 millióra duzzadt, mellyel lehagyta Kína népességét, így mostantól India a világ legnépesebb országa.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben