Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Adatfüggő üzemmódban az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. március 27.   09:13

Megszólalt a spanyol jegybankár Az EKB alelnöke, Luis de Guindos az adatfüggő megközelítést hangsúlyozta egy vasárnap megjelent interjúban. Az európai bankrendszert továbbra is erősnek tartja, azonban a bankrendszeren kívüli...

Megszólalt a spanyol jegybankár

Az EKB alelnöke, Luis de Guindos az adatfüggő megközelítést hangsúlyozta egy vasárnap megjelent interjúban. Az európai bankrendszert továbbra is erősnek tartja, azonban a bankrendszeren kívüli szereplők jelentős kamat kockázatot vállaltak az alacsony kamat időszakában, így náluk veszteséget okoznak az EKB kamatemelései. A piaci árazások alapján egy vagy két, egyenként 25 bázispontos emelés várható a jegybanktól.


Oroszország taktikai atomfegyvereket telepít Beloruszba. Az ehhez szükséges tárolók kialakítása júliusra fejeződet be, ezt követően történhet meg a tényleges áttelepítés. A katonai elemzők szerint ettől függetlenül továbbra is alacsony a nukleáris eszkaláció kockázata.


Lényegében stagnálás várható a ma 10.00 órakor megjelenő márciusi német IFO indexeknél.

Nőtt a recesszió esélye az Egyesült Államokban

Neel Kashkari, a Fed minneapolis-i tagbankjának vezére a recesszió esélyének növekedését látja jelenleg a piacokon, amit elsősorban a friss bankrendszeri bizonytalanságnak tulajdonít. A CBS-nek adott interjújában elmondta, hogy a jegybankárok vizsgálják, hogy mennyire válhat rendszerszintűvé a pénzügyi piacokon megjelenő kockázat. Ebből kifolyólag a májusi kamatdöntő ülést illetően nem is tudott semmit sem előrejelezni.


Javult a beszerzési menedzseri hangulat az USA-ban. A feldolgozóipari mérés ugyan még mindig lassulást vár, a 49,3 pont azonban javulást jelent a februári 47,3 ponttal szemben, ráadásul a szakértők még csökkenést is becsültek. A szolgáltatószektor is ugrott, 50,6-ről 53,8 pontra, pedig ebben is romlást becsültek a szakértők. A kompozit index így 50,1 pontról 53,3 pontra emelkedett.


Mától ismét a megszokott időpontban, magyar idő szerint 15:30-kor nyitnak a tengerentúli piacok.

Gyengén kezdte az évet a kínai ipar

2023 első két hónapjában 22,9%-kal csökkent a kínai ipari vállalatok által elért nyereség a tavalyi év azonos időszakához képest, mivel a gyártási tevékenység még nem tudott felpörögni a világjárvány okozta visszaesés után. A legnagyobb mértékű profitcsökkenésről a számítógépek és egyéb elektronikai berendezések gyártói, a vegyipari és az autóipari vállalatok számoltak be.


A gyenge évkezdés ellenére az IMF elnöke, Kristalina Georgieva szerint Kína gazdasága erőteljes fellendülésnek indul. A Valutaalap előrejelzése szerint a kínai GDP növekedés idén 5,2% lesz, ami a 2022-es ütemhez képest több mint 2 százalékpontos növekedést jelent.

Tovább veszi saját részvényeit az OTP

Az OTP 100.000 darab saját részvényt vásárolt 9.942 forintos átlagáron 2023. március 24-én. A részvényeket a javadalmazási politikája megvalósításához használja a bank.

Ma jelent a Waberer's

A Waberer's ma délután teszi közzé 2022. negyedik negyedéves eredményét. 

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott ma reggel a határidős piacokon.

George segít a befektetéseidben!

Legyen egészséges a portfóliód és nyerj iPhone-t vagy 1 millió forintot!
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben