Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Döntött a BoE, folytatnák a szigorítást

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. március 24.   09:25

25 bázisponttal emelt a Bank of England A vártnak megfelelően 25 bázisponttal 4,25%-ra emelte alapkamatát a Bank of England. 2008 óta nem volt ilyen magas az Egyesült Királyság iránymutató kamatrátája. A befektetőket...

25 bázisponttal emelt a Bank of England

A vártnak megfelelően 25 bázisponttal 4,25%-ra emelte alapkamatát a Bank of England. 2008 óta nem volt ilyen magas az Egyesült Királyság iránymutató kamatrátája. A befektetőket talán ennél is jobban érdekelte, hogy miként jeleznek előre a jegybankárok, és várható-e további szigorítás. Andrew Bailey jegybankelnök az infláció letörésének fontosságát emelte ki, míg a bankrendszer stabilitását illetően nem adott hangot bizonytalanságnak, így az árnövekedés megfékezése érdekében további kamatemelés várható a BoE részéről.


Az amerikai Igazságügyi Minisztérium is górcső alá vette a svájci bankokat, méghozzá abból a szempontból, hogy a pénzintézetek segítették-e, illetve hagyták-e, hogy orosz oligarchák odamenekítsék pénzüket. A Bloomberg információi szerint a vizsgálat még csak kezdeti szakaszban van, az amerikai hatóság egyelőre azt próbálja megtudni, hogy mely dolgozók foglalkozhattak esetleg a szankcionált ország vagyonos polgáraival.

Az USA pénzügyminisztere további segítséget ígért a bankrendszernek

Az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen tegnapi megszólalásában jelezte, hogy a kormány készen áll arra, hogy sürgősségi intézkedéseket hozzon a regionális bankok és betéteseik megsegítésére, ahogyan azt a Silicon Valley Bank és a Signature Bank esetében is tette.


Ma az Egyesült Államokban a márciusi beszerzési menedzser indexeket várja a piac. Az előrejelzések szerint a feldolgozóipari és a szolgáltatóipari mutató egyaránt enyhe csökkenést mutathat az előző hónaphoz képest. Emellett a St. Louis-i Fed elnök, James Bullard is beszédet tart, aki várhatóan az infláció elleni küzdelemről és a bankok helyzetéről osztja meg a véleményét.

Nagyot csökkent a japán infláció

Óriási mértékben, 4,3%-ról 3,3%-ra (év/év) mérséklődött az infláció Japánban a februári adatok szerint. A maginfláció is hasonlóan, 4,2%-ról 3,1%-ra zuhant. A csökkenés egyik esetben sem lepte meg az elemzőket, az ugyanis leginkább a kormányzat energiatámogatásának eredménye, ami nélkül 4,4%-ra nőtt volna tovább az infláció.


Javult a japán beszerzési menedzserek hangulata márciusban. Ugyan a feldolgozóipari index továbbra is borúlátó tartományban van (47,7-ről 48,6-ra emelkedett), a szolgáltatószektor felhúzza a kompozit index értékét. A szolgáltatószektor BMI-je 54 pontról 54,2-re nőtt, míg a kompozit index 51,9 pontot mutatott a februári 51,1 után.

Tovább veszi saját részvényeit az OTP

Az OTP 80.000 darab saját részvényt vásárolt 10.260 forintos átlagáron 2023. március 23-án. A részvényeket a javadalmazási politikája megvalósításához használja a bank.

MOL és Richter közgyűlési meghívó

A MOL április 27-én, a Richter április 25-én tartja éves rendes közgyűlését. A Richter menedzsmentjének osztalékjavaslata 390 forint részvényenként.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben