Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nehéz helyzetben az amerikai jegybank

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. március 22.   09:27

Mit lép a Fed? A Fed-nek el kell döntenie, hogy a bankok körül kialakult nehéz helyzetben tovább folytja-e a monetáris szigorítást, vagy a továbbra is magas infláció ellenére változatlanul hagyja az...

Mit lép a Fed?

A Fed-nek el kell döntenie, hogy a bankok körül kialakult nehéz helyzetben tovább folytja-e a monetáris szigorítást, vagy a továbbra is magas infláció ellenére változatlanul hagyja az irányadó kamatot. Ha a mai ülésen kamatemelésről döntenek, az fokozhatja pénzügyi szektor problémáit. Ha nem emelnek, az viszont azt jelezheti, hogy a jegybank is veszélyesnek ítéli meg a jelenlegi helyzetet. A piac 80%-os eséllyel árazza a 25 bázispontos emelést.


Az amerikai nagybankok vezérigazgatói kétnapos csúcstalálkozót tartanak a Financial Services Forum negyedéves találkozóján Washingtonban, ahol a First Republic Bank ügye is szóba kerül. A hírek szerint a nehéz helyzetben lévő pénzintézet a JPMorgan segítségével keres vevőt, de állami segítségre is szükség lehet.


A használt lakások átlagos eladási ára 2012 óta először csökkent az Egyesült Államokban. Bár a csökkenés mindössze 0,2%-os, mégis pozitívnak tekinthető a fordulat.

Beesett a ZEW index

Nagy esést mutattak a tegnap megjelent márciusi német és eurózónás ZEW index értékek is. Különösen a várakozások estek nagyot, a német gazdaság esetében 28,1-ről 13,0 pontra, az Eurózóna egésze tekintetében pedig 29,7 pontról 10,0 pontra. A hangulatot erősen rontották a pénzügyi szektorban tapasztalható turbulenciák.


Kidolgozásra került egy 15,6 milliárd dollár értékű segítség Ukrajna számára. A tervezetet várhatóan a következő hetekben fogja megvitatni és jóváhagyni az IMF igazgatósága.

Kína óvatos marad az orosz nyersanyaggal kapcsolatban

Második napja folyik Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin találkozója, és az egymás iránti támogatás folyamatos hangoztatása mellett még nem esett szó arról, hogy Kína az eddiginél több nyersanyagot importálná Oroszországból. Ugyan mindkét ország számára fontos lehet egymás támogatása és az Egyesült Államok, valamint szövetségesei ellensúlyozása a globális politikai és gazdasági színtéren, a kínai fél tartózkodni látszik a gazdasági kapcsolatok szorosabbá fűzésétől, vagy éppen szignifikánsabbá tételétől. Kína elsősorban a nyugati válaszreakciótól tarthat, ugyanis az ország célja továbbra is az utóbbi évek gazdasági visszalassulásából történő kilábalás. Mindeközben Oroszország épp keleti irányba szeretné átcsatornázni az Európa által már nem felvásárolt erőforrásait, hogy életben tartsa gazdaságát.


Ígérete és terve szerint Fumio Kisida japán miniszterelnök Ukrajnába látogatott és találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel. Kisida a G7 tagállamok vezetői közül az utolsó, aki személyesen is támogatását fejezte ki az oroszok által megtámadott ország iránt, valamint hivatalosan is meghívta az ukrán elnököt, hogy vegyen részt a G7 következő ülésén, amit Hirosimában rendeznek.


A végleges mérés szerint is 10,7%-kal zsugorodott éves szinten a japán gépipari rendelésállomány februárban. Ez még a januári mínusz 9,7%-hoz képest is romlást jelent.

Saját részvényt vett az OTP

Az OTP újabb 100.000 darab saját részvényt vásárolt 9.865 forintos átlagáron 2023. március 21-én. A részvényeket a javadalmazási politikája megvalósításához használja a bank.

ALTEO közgyűlés

Az ALTEO 2023. április 21-én 10 órától tartja idei éves rendes közgyűlését. A napirendi pontok az ilyenkor szokásos döntésekre hívják fel a részvényeseket. Ezek elsősorban az előző évi eredmény felhasználására illetve a javadalmazási politikára vonatkoznak.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben