Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elkezdődött a Putyin-Hszi egyeztetés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. március 21.   09:26

Putyin megfontolandónak tartja a kínaiak béketervét Közel négy és fél órán keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping háromnapos találkozójuk első napján. Mindketten a két ország és a...

Putyin megfontolandónak tartja a kínaiak béketervét

Közel négy és fél órán keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping háromnapos találkozójuk első napján. Mindketten a két ország és a két vezető közti szoros barátságot és fontos kapcsolatot hangsúlyozta ki leginkább, míg a legfontosabb üzenet az lehet, hogy Putyin megfontolandónak tartja a kínaiak béketervét. Ezen kezdeményezést, melynek célja véget vetni a háborúnak, az ukránok csak nagyon óvatosan, inkább elutasítással kezelték, míg az Egyesült Államok és szövetségeseik egyöntetűen visszautasították azt. Hszi a moszkvai látogatás után a tervek szerint videóbeszélgetést folytat majd Zelenszkij elnökkel is, ami az első alkalom lenne a háború kirobbanása óta.

További segítséget kaphatnak az amerikai bankok

Az amerikai pénzügyminisztérium tisztviselői vizsgálják, hogy van-e jogi lehetőség arra, hogy a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) limitjét átmenetileg megemeljék, hogy a bankoknál elhelyezett betétek teljes összege biztosítva legyen. A bankok egy része azzal érvel, hogy a lépés szükséges egy esetleges pénzügyi válság megelőzése érdekében. A képviselőház republikánus keményvonalas képviselői azonban ellenzik a bankbetétek jelenlegi 250 ezer dolláros felső határa feletti kifizetések garantálását.


A hírek szerint Jamie Dimon, a JPMorgan vezetője tárgyalásokat folytat más nagybankok vezetőivel a nehéz helyzetben lévő First Republic Bank ismételt megsegítéséről. A terv szerint a múlt héten a First Republicnál elhelyezett 30 milliárd dollárnyi betét egy részét vagy egészét tőkeinjekcióvá alakítanák át.


Joe Biden elnöksége alatt először élt vétójogával, hogy megvédje az ESG befektetéseket. A republikánusok által előterjesztett jogszabály-tervezet megakadályozta volna, hogy a nyugdíjalapok kezelői a befektetések kiválasztásakor figyelembe vegyék a környezeti, társadalmi és kormányzati tényezők hatásait.

A japán miniszterelnök is ellátogat Ukrajnába

Ukrajnába utazik, hogy Zelenszkij elnökkel találkozzon Fumio Kisida japán miniszterelnök. A G7 tagállamok vezetői közül ő az utolsó, aki személyesen látogat el a háborúban álló országba. Japán az orosz invázió kezdete óta mindig is támogatta az ukránokat, a két ország vezetője többször is egyeztetett videóhívásban, azonban a hagyományosan kockázatkerülő szigetországi vezetőkre nem jellemző, hogy „veszélyes helyre” személyesen is elutazzanak egyeztetés céljából. Kisida legutóbb Indiában járt, ahol Modi miniszterelnököt próbálta győzködni az Ukrajna mellett való kiállásról.

Saját részvényt vett az OTP

Az OTP 100.000 darab saját részvényt vásárolt 9.404 forintos átlagáron 2023. március 20-án. A részvényeket a javadalmazási politikája megvalósításához használja a bank.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben