Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Közös nyilatkozatot adott ki a Svájci Nemzeti Bank és a Svájci Pénzügyi Felügyelet

SZTORI
SZTORI2023. március 16.   15:28

Az alábbiakban a két svájci intézmény 2023. március 15-én kelt közös nyilatkozatának fordítása olvasható.

„A Svájci Pénzügyi Felügyelet (FINMA) és a Svájci Nemzeti Bank (SNB) kijelentik, hogy az egyes amerikai bankok problémái nem jelentenek közvetlen kockázatot a svájci pénzügyi piacokra. A svájci pénzintézetekre vonatkozó szigorú tőke- és likviditási követelmények biztosítják stabilitásukat. A Credit Suisse megfelel a rendszerszinten jelentős bankokra vonatkozó tőke- és likviditási követelményeknek. Szükség esetén az SNB likviditást biztosít a Credit Suisse számára.

A FINMA és az SNB ebben a közös nyilatkozatban hívja fel a figyelmet arra, hogy az amerikai bankpiac jelenlegi turbulenciája miatt a svájci intézményeknél semmi nem utal a közvetlen kockázatra.

A svájci szabályozás minden bank számára előírja, hogy olyan tőke- és likviditási puffereket tartson fenn, amelyek megfelelnek vagy meghaladják a bázeli szabványok minimumkövetelményeit. A rendszerszinten fontos bankoknak továbbá magasabb tőke- és likviditási követelményeknek kell megfelelniük. Ez lehetővé teszi a nagyobb válságok és sokkok negatív hatásainak elnyelését.

A Credit Suisse megfelel a szabályozói tőke- és likviditási követelményeknek.

A Credit Suisse tőzsdei értékét és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírjainak értékét az elmúlt napokban jelentősen érintették a piaci reakciók. A FINMA nagyon szoros kapcsolatban áll a bankkal, és hozzáfér minden felügyeleti jogilag releváns információhoz. Ennek fényében a FINMA megerősíti, hogy a Credit Suisse megfelel a rendszerszinten jelentős bankokra vonatkozó magasabb tőke- és likviditási követelményeknek. Emellett az SNB szükség esetén likviditást biztosít a globálisan aktív banknak. A FINMA és az SNB nagyon szorosan követi a fejleményeket, és a pénzügyi stabilitás biztosítása érdekében együttműködik a szövetségi pénzügyminisztériummal.”

Az eredeti nyilatkozat elérhető a Svájci Nemzeti Bank honlapján: https://www.snb.ch/en/mmr/reference/pre_20230315/source/pre_20230315.en.pdf

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: Shutterstock

George segít a befektetéseidben!

Legyen egészséges a portfóliód és nyerj iPhone-t vagy 1 millió forintot!

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben