Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem jött el a lassítás ideje az EKB-nál

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. február 16.   08:52

Márciusban újabb 50 bázispontos emelés jöhet Christine Lagarde tegnap ismét megerősítette, hogy az EKB márciusban újabb 50 bázisponttal tervezi emelni az alapkamatot. A nyilatkozat megfelel a piaci várakozásoknak és a jegybank eddigi...

Márciusban újabb 50 bázispontos emelés jöhet

Christine Lagarde tegnap ismét megerősítette, hogy az EKB márciusban újabb 50 bázisponttal tervezi emelni az alapkamatot. A nyilatkozat megfelel a piaci várakozásoknak és a jegybank eddigi üzenetének is. A továbbra is erőteljes kamatemelésre azért van szükség, mert a maginflációs folyamatok szintjén még nem következett be a fordulat, az infláció csökkenése nagyrészt az energiaárak normalizálódásának köszönhető.


Az előzetes 5,8% helyett 5,9% lett a végleges infláció januárban Spanyolországban, így még nagyobb volt az emelkedés a decemberi 5,5%-ról. Pedig már az előzetes adat is a vártnál magasabb volt.

Vegyes makrogazdasági adatok érkeztek az USA-ból

A kiskereskedelmi forgalom pozitív meglepetést okozott tegnap az Egyesült Államokban. Januárban a várt 2% helyett 3%-os növekedésről adott számot a szövetségi statisztikai hivatal. Leginkább az áruházak, vendéglátóhelyek forgalma és a gépjárműeladások száma növekedett. A feldolgozóipar azonban az előzetesen becsült 0,5%-os havi növekedés helyett csak stagnált.

Óriásira duzzadt a japán külkereskedelmi deficit

Rekordot döntött a japán külkereskedelmi deficit januárban, a 3.497 milliárd jenes (kb. 26 milliárd dollár) hiányra még sosem volt példa. Az import volumen 17,8%-kal nőtt éves alapon, elmaradva a várt 20,6%-os ütemtől, míg az export volumenben a várt 1,7%-os csökkenés ellenére 3,5%-os növekedés történt (év/év).


Decemberben éves alapon 6,6%-kal zsugorodott a magánszektor gépipari rendelésállománya Japánban, ezzel alulmúlva a mínusz 6,1%-os várakozást. A novemberi adat 3,7%-os csökkenést mutatott (év/év). Hó/hó alapon ennek ellenére 1,6%-kal nőtt a rendelések száma, elmaradva a 2,8%-os várt ütemtől, azonban ez fordulatot jelent a novemberi havi mínusz 8,3%-hoz képest.

Holnap jelent a MOL

A MOL holnap hajnalban teszi közzé 2022 negyedik negyedéves jelentését.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben