Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét stressz alá helyezi a bankokat a Fed

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. február 10.   09:52

10%-os munkanélküliséget modellez a stressz teszt A Fed bejelentette, hogy március végén a 23 legnagyobb amerikai bank ellenállóképességét fogja tesztelni azzal, hogy megvizsgálja, hogyan boldogulnának egy olyan recesszióban,...

10%-os munkanélküliséget modellez a stressz teszt

A Fed bejelentette, hogy március végén a 23 legnagyobb amerikai bank ellenállóképességét fogja tesztelni azzal, hogy megvizsgálja, hogyan boldogulnának egy olyan recesszióban, amelyben a munkanélküliség 10%-ra emelkedik. A feltételezett forgatókönyv a kereskedelmi- és a lakóingatlan piacokon is fokozott stresszhelyzettel számol.

Tartott a román, emelt a svéd jegybank

Nem okoztak meglepetést csütörtökön a jegybankok. A román jegybank a várakozásoknak megfelelően 7,0%-on tartotta az alapkamatot. A svéd jegybank pedig a vártnak megfelelően 50 bázisponttal 3%-ra emelte az alapkamatot, egyúttal jelzete, hogy tavasszal további emelés következhet. A svéd jegybank arról is döntött, hogy a nagy jegybankokhoz hasonlóan megkezdi a mérleg leépítését és áprilisban megkezdi a kötvények értékesítését.


Az Egyesült Királyságban a negyedik negyedéves GDP a várakozásoknak megfelelően 0,4%-kal emelkedett év/év alapon.

Gyorsult az infláció Kínában

Kínában az éves infláció a várakozásoknak megfelelően 2,1%-ra emelkedett januárban a decemberi 1,8%-ról. Ez a legmagasabb érték három hónapja, mivel az élelmiszerek ára a járványügyi intézkedések megszüntetése és a holdújév ünnep miatt megugrott. A termelői árak éves összevetésben 0,8%-kal csökkentek januárban a belföldi kereslet gyengélkedése miatt, miközben a piac csak 0,5%-os visszaesésre számított.


Japánban ezzel szemben 9,5%-kal voltak magasabbak a termelői árak januárban az előző év azonos időszakához képest, ami enyhülést jelent a decemberi 10,5 százalékos emelkedéshez képest, és kissé elmaradt a 9,6%-os várakozástól. A nagykereskedelmi árak növekedése tehát továbbra is magas szinten maradt, mivel a gyenge jen miatt megemelkedtek az importált nyersanyagokkal kapcsolatos költségek.

Richter: Az AbbVie várttól elmaradó Vraylar értékesítésről számolt be

A Richter egyesült államokbeli partnere, az AbbVie közzétette negyedéves számait. A Vraylar eladások éves szinten 15,5%-kal 565 millió dollárra emelkedtek 2022. negyedik negyedévében. A teljes 2022-es pénzügyi évben 2038 millió dollárt hozott a Vraylar, ami 17,9%-os emelkedés az előző évhez képest. Az adat azonban negyedéves és éves szinten is elmarad a Bloomberg konszenzustól. Az AbbVie várakozásai szerint a Vraylar eladásai 2023-ban elérheti a 2,5 milliárd dollárt, miközben a piac ennél magasabb, közel 2,6 milliárdos bevételre számít. A Richter február 28-án teszi közzé negyedéves eredményét. Ezek alapján 37-38 milliárd forint royalty bevétel várható.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben