Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kaotikus tőzsdenyitás borzolta a kedélyeket Amerikában

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. január 25.   09:18

Rendszerhiba miatt téves adatokat közöltek A New York-i tőzsde tegnap alaposan ráijesztett a befektetőkre, egy rendszerhiba miatt számos értékpapír árfolyamáról téves adatokat közöltek a nyitás utáni percekben. A...

Rendszerhiba miatt téves adatokat közöltek

A New York-i tőzsde tegnap alaposan ráijesztett a befektetőkre, egy rendszerhiba miatt számos értékpapír árfolyamáról téves adatokat közöltek a nyitás utáni percekben. A tőzsde több mint 250 érintett részvényt azonosított - köztük a Wells Fargo, a McDonald's, a Walmart és a Morgan Stanley papírjait is -, amelyek akár 25 százalékpontos ingadozást mutattak a csúcs- és a mélypont között. Emiatt több ügyletet utólag semmisnek nyilvánítottak.


Hosszas egyezkedések után Németország mellett az Egyesült Államok is tankokat szállíthat Ukrajnának. A Biden-kormányzat várhatóan már ma bejelenti, hogy M1 Abrams harckocsikat ajánl fel, míg Németország 14 Leopard 2 A6-os harckocsit küld a hírek szerint.

Kötvénypiaci rekorddal indult az év

A kötvénykibocsátások értéke már most átlépte a 240 milliárd eurót Európában, ezzel új januári csúcsot állított fel, pedig még most is vannak folyamatban nagyobb, januárban záruló kötvénykibocsátások.


A tegnap megjelent előzetes januári beszerzési menedzser indexek vegyesen alakultak az egyes tagországokban, de az Európai Unió egészét tekintve a vártnál nagyobb javulás volt látható. A szolgáltatóipari index 49,8 pontról 50,7 pontra emelkedett, felülmúlva az 50,1 pontos várakozást, átlépve egyúttal a növekedést jelző 50 pontos küszöbértéket. A feldolgozóipari index 47,8 pontról 48,8 pontra emelkedett a várt 48,5 pont helyett. Értelemszerűen a vártnál nagyobb mértékben javult a kompozit érték is, az 50,2 pont szintén átlépte az 50 pontos lélektani határt.


Lengyelország hivatalosan is kérvényezte Németországtól, hogy Leopard 2-es típusú tankokat küldhessen Uránjába. A német kormány még a héten, sőt, akár már ma jóváhagyhatja a harckocsik exportját. Egyes hírek szerint Németország is küldene 14 Leopard tankot Ukrajnának.

Szigoríthat a BoJ, de maradna a támogató monetáris politika

Az új japán jegybankelnök hivatalba lépése után akár hónapokon belül is belekezdhet a kamatpálya-kontrol kivezetésébe, valamint a negatív kamatszint felszámolásához – nyilatkozta Ejdzsii Maeda, a jegybank monetáris politikájáért felelős korábbi igazgatója. Hozzátette, hogy a szigorítás még nem feltétlen jelentené azt, hogy a BoJ a gazdaságot támogató kamatszint fölé emelné a kamatokat. Maeda elképzelhetőnek tartja, hogy az infláció tartósabban megmaradjon és elinduljon a várva-várt bérnövekedés a szigetországban.


Ausztráliában 32 éves szintjére, 7,8%-ra nőtt az éves alapú infláció decemberben, meghaladva a 7,6%-os várakozást. Az új-zélandi mutató is közel harminc éve nem látott magasságban, 7,2%-on volt decemberben (év/év), felülmúlva a 7,1%-os várakozást. A szingapúri mérés 6,5% lett, ami már csökkenést jelent az októberi és novemberi adathoz képest, de maginfláció 14 éves rekordjára, 5,1%-ra emelkedett decemberben (év/év).

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a határidős piacok.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben