Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lassíthat az amerikai jegybank

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. január 19.   09:33

25 bázispont is elég lehet A dallasi Fed vezetője, Lorie Logan és a philadelphiai Patrick Harker a jegybank szigorítási ciklusának visszafogása mellett érvelt. "A lassabb tempó a módja annak, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk...

25 bázispont is elég lehet

A dallasi Fed vezetője, Lorie Logan és a philadelphiai Patrick Harker a jegybank szigorítási ciklusának visszafogása mellett érvelt. "A lassabb tempó a módja annak, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg" - mondta Logan. Harker szerint is a 25 bázispont a megfelelő ütemű emelés egyelőre. Mindketten szavazati joggal rendelkeznek a kamatdöntő bizottságban.


Több amerikai nagybank az irányadó kamat csökkentését várja az év végére. A JPMorgan azt feltételezi, hogy a Fed kétszer 25 bázisponttal emeli, majd kétszer ugyanekkora mértékben csökkenti az alapkamatot az idei évben. A Wells Fargo arra számít, hogy a Fed egy kicsit agresszívebb lesz, és az év második negyedévére 5% fölé emeli az alapkamatot, majd az év vége felé 25 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre.


Az Egyesült Államok ipari termelése decemberben 1,6%-kal nőtt éves összevetésben, ami 2021 márciusa óta a legkisebb emelkedés. Az előző hónaphoz képest azonban 0,7%-kal csökkent a mutató, miközben a piac csak 0,1%-os visszaesésre számított.


Ron DeSantis floridai kormányzó engedélyezi, hogy a BlackRock és más vagyonkezelők továbbra is felügyelhessék az állam több, mint 220 milliárd dolláros nyugdíjalapjának egy részét, de csak akkor, ha felhagynak az ESG befektetési stratégiák alkalmazásával.

Gyorsan, de eredménytelenül cáfolt az EKB

Tegnap kora délelőtt máris cáfolta a kamatemelés lassításáról szóló Bloomberg értesüléseket Francois Villeroy francia jegybankár, aki szerint továbbra is Christine Lagarde decemberi iránymutatása van érvényben, mely szerint 50 bázispontos kamatemelések várhatók. A jegybankár üzenete azonban nem ért célba, a kamatemelési várakozások tovább csökkentek és a korábbi 150 bázispontról 130 bázispontra olvadtak a kumulált kamatemelési várakozások.


A török jegybank ma várhatóan 9%-on, a norvég jegybank pedig 2,75%-on tarthatja az alapkamatot.

Több, mint 40 éve nem volt ekkora Japán éves külkereskedelmi deficitje

Decembereben 1.449 milliárd jennel (11,3 milliárd dollár) tovább nőtt a japán külkereskedelmi deficit. Az export ugyanis 11,5 százalékkal (várt: 10,6 százalék) az import pedig 20,6 százalékkal (várt: 22,6 százalék) bővült. Így az éves külkereskedelmi deficit 19.971 milliárd jen (166 milliárd dollár) lett.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben