Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes inflációs adat érkezett

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. január 9.   08:59

Az Eurózónában is csökkent az infláció Pénteken közzétették a decemberi előzetes inflációs adatot az Eurózónában. Az infláció még az előrejelzésnél is nagyobbat esett, a novemberi 10,1%-ról 9,2%-ra,...

Az Eurózónában is csökkent az infláció

Pénteken közzétették a decemberi előzetes inflációs adatot az Eurózónában. Az infláció még az előrejelzésnél is nagyobbat esett, a novemberi 10,1%-ról 9,2%-ra, miközben a várakozás 9,5% volt. Mivel az előtte való napokban több nagy gazdaság esetében is a vártnál alacsonyabb inflációs adatot közöltek, így ez mégsem volt teljesen váratlan. A maginfláció ugyanakkor a vártnál nagyobb mértékben gyorsult és 5,2% lett a novemberi 5,0% után, szemben az 5,1%-os várakozással.


Decemberben javultak az Eurózónában a gazdasági bizalmi indexek, a szolgáltatóipari és az ipari bizalmi index is javult némileg, ami javuló gazdasági kilátásokra utal.


A hétvégén is tovább folytak a harcok Ukrajnában, hiába hirdetett Putyin egyoldalúan másfél napos tűzszünetet az ortodox karácsony idejére.

Nagyszerű hétzárás

Az utóbbi bő egy hónap legjobb kereskedési napja volt a múlt hét pénteki a Wall Street-en. A lassuló átlagbérek annak ellenére növelték a befektetői optimizmust, hogy a munkaerőpiaci adatok nagyon erősnek bizonyultak. A munkanélküliségi ráta 53 éves mélypontjára, 3,5%-ra esett decemberben, ami meglepetésként érte a szakértőket, akik azt becsülték, hogy 3,7%-ra nő a mutató a novemberi 3,6%-ról. Az S&P 500 2,3%-os pénteki menetével öt „vesztes” hét után először tudott emelkedni, a Nasdaq 100 pedig 2,8%-ot ralizott. A dollár sokat gyengült, az euróval szemben 1,05 alól egészen 1,065-ig, reagálva a piac alacsonyabb kamatemelési várakozására (jelenleg 44%-kal árazzák, hogy idén összesen 75 bázispontot emel a Fed, 56%-kal pedig az 50 bázispontos szigorítást).


Szombaton hosszas huzavona után Kevin McCarthy-t választották az amerikai Képviselőház házelnökének. A republikánusok által a félidős választások során átvett alsóház házelnökének megszavazása négy napon keresztül folyt és tizenöt fordulóra volt hozzá szükség, ugyanis a „GOP” jobboldali szárnyához tartozó képviselők sokáig ellene szavaztak.

Kína visszatérhet a korábbi növekedési pályára

Kína gazdasági növekedése gyorsan visszatérhet a normális pályára, mivel a kormány fokozza a háztartásoknak nyújtott támogatásokat, a vállalatok pedig megkönnyítik a lakás- és autóvásárlásokat - nyilatkozta Guo Shuqing, a Kínai Bank- és Biztosítási Szabályozó Bizottság elnöke. Emellett arról is beszélt, hogy az ország több ágazatot és eszközosztályt tesz elérhetővé a külföldi befektetők számára. A Goldman szerint a kínai részvények további 15%-ot is rallizhatnak.


Hongkong GDP-je idén több mint egy évtized óta először gyorsabban nőhet, mint Szingapúré. A 2023-ra vonatkozó várakozás a novemberi 2,7%-ról 3,3%-ra emelkedett, míg a konszenzus Szingapúr esetében csak 2%.


Kína bejelentette, hogy a Pfizer koronavírus elleni tablettája, a Paxlovid nem kerül be az államilag támogatott gyógyszerek közé.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben