Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagy jelentőségű megállapodások

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. december 13.   09:23

Megvan a megállapodás, de a pénz nagy része be van fagyasztva Az EU nagyköveteinek tegnap több nagy horderejű kérdésben sikerült megállapodnia. A hivatalos jóváhagyás, melyet a miniszterek majd írásban tesznek meg, még...

Megvan a megállapodás, de a pénz nagy része be van fagyasztva

Az EU nagyköveteinek tegnap több nagy horderejű kérdésben sikerült megállapodnia. A hivatalos jóváhagyás, melyet a miniszterek majd írásban tesznek meg, még hátravan, de ez már csak formalitásnak tűnik. Magyarország szempontjából a legfontosabb, hogy sikerült megállapodni hazánk uniós támogatásáról, bár a támogatás nagy része egyelőre befagyasztva marad. Emellett szintén sikerült egyezségre jutni Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról és a globális minimumadó implementálásáról is.


A várakozások szerint tovább javulhatott decemberben a német ZEW index, az adat ma 11:00 órakor jelenik meg.


Ma Brüsszelben találkoznak az energetikai miniszterek, akik a gázárplafonról egyeztetnek majd.

Inflációs adatokra várnak a befektetők

Magyar idő szerint ma 14:30-kor teszik közzé az Egyesült Államokban a novemberi inflációs adatokat. A várakozások szerint a fogyasztói árak növekedése éves szinten 7,7%-ról 7,3%-ra csökkenhetett, a maginflációs mutató pedig 6,3%-ról 6,1%-ra mérséklődhetett. A JP Morgan szerint a friss adatok hatására akár 10%-ot is ugorhat az S&P 500, ha az infláció csökkenése meghaladja a várakozásokat, mivel a befektetők defenzív pozícióban vannak.


A JPMorgan csökkentette a 2023-ra ajánlott amerikai részvényallokációját, a részvényeket "mérsékelten alulsúlyozottnak" javasolja a korábbi "túlsúlyozással" szemben. A bank stratégái emellett csökkentették az árupiaci kockázati kitettséget, miközben növelték a vállalati kötvények és a készpénz allokációját. A JP Morgan szerint 2023-ban a központi bankok túlhúzása miatt gyengélkedhetnek a gazdaságok először Európában, majd az USA-ban is.

Kína és Hongkong is enyhít

Már január 9-től sem lesz kötelező a karantén, ha valaki Hongkongból utazik be Kínába. Ugyan háromnapos otthoni „megfigyelésre” kérik a beutazókat, de a lépés így is jelentős. Hongkongban pedig engedélyezni fogják a külföldi beutazóknak a vendéglátó egységek látogatását, és a továbbiakban nem lesz szükségük „Covid-követő” alkalmazásra, ha valamilyen épületbe be szeretnének menni.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott ma reggel a fő amerikai és európai határidős piacokon.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben