Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Élesednek az európai olajszankciók

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. december 5.   09:05

Magyarország mentességet kap Ma lépnek életbe az orosz olajjal szembeni Európai szankciók, melyek alkalmazása alól Magyarország, Szlovákia és Csehország kivételt kapott és csővezetéken keresztül...

Magyarország mentességet kap

Ma lépnek életbe az orosz olajjal szembeni Európai szankciók, melyek alkalmazása alól Magyarország, Szlovákia és Csehország kivételt kapott és csővezetéken keresztül továbbra is vásárolhatnak orosz olajat.


Francois Villeroy, az EKB francia tagja megerősítette, hogy a jegybank várhatóan 50 bázisponttal fog emelni az alapkamaton, ami megfelel a piaci várakozásoknak. Az infláció tetőzését viszont a jövő év első felére várja, miközben a piac egy része szerint már túl is lehetünk a tetőzésen.

Hollandia lehet az USA aduásza

Hollandia kulcsszerepet játszhat az Egyesült Államok és Kína között zajló kiélezett technológiai versenyben, miután az USA limitálta a Kínába szállítható mikrochipek fejlettségét. Az holland ASML óriási befolyással rendelkezik a félvezetők piacán, ugyanis gépeik, melyekkel a legmodernebb chipeket lehet gyártani, szinte egyedülállók a világon. Az ASML 2019 óta nem szállít Kínába holland hatósági korlátozások miatt, azonban az ország kormánya, miután találkoztak a kínai vezetőkkel, egyre nyitottabbnak tűnik a gazdasági kapcsolatok kiszélesítésére, mely magába foglalná az ASML csúcstechnológiájának exportját is. Az amerikai tisztviselők célja, hogy Hollandia is csatlakozzon hozzájuk a Kína ellen vívott technológiai versengésben és továbbra se szállítson a legfejlettebb technológia gyártását biztosító eszközökből.


A pénteki munkaerőpiaci adat, mely szerint novemberben 263 ezerrel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma (a várt 200 ezerrel szemben), valamint a változatlan 3,7%-os munkanélkülisági ráta, a munkaerőpiac feszességéről árulkodott. Azok után, hogy a Fed idén 375 bázisponttal emelte az alapkamatot, a munkaerőpiaci aktivitást továbbra sem sikerült teljes mértékben visszafognia, ez pedig az eddiginél valamelyest magasabbra tolta a piac alapkamat-pálya várakozását. A decemberi 50 bázispontos, valamint a februári és januári 25-25 bázispontos szigorítás szinte borítékolható, azonban a határidős kötvényárazások jelenleg körülbelül 40%-os esélyt adnak a májusi 25 bázispontos emelésnek is.

Kevesebb Covid-tesztre lesz szükség Kínában

Kína enyhít a Covid-szabályokon. A nagyvárosokban ezentúl jelentősen csökkentik a koronavírus elleni tesztek szükségességét. Az új szabályok ugyan főleg a kültéri helyszínekre vonatkoznak (de több nagyvárosban például a tömegközlekedésre is), azonban ez is éles kontrasztot jelent a korábban tapasztalt mértéktelen szigorhoz képest, amelynek következtében hosszú hetekre zárták le szinte teljesen a legjelentősebb városaikat. A hírek jó hatással voltak a tőzsdékre is, a hongkongi Hang Seng 4%-kal, a kínai CSI 300 2%-kal emelkedett a mai kereskedés folyamán.


Javult a kínai Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser-index. A korábbi 49,2 pontról novemberben 49,4-re nőtt, ami meglepetést jelentett, ugyanis a konszenzus romlást várt. A szolgáltatóipari index 48,4-ről 46,7-re romlott, a kompozit index pedig 48,5-ről kereken 47-re esett, azaz továbbra is borúsak a kínai vállalkozások előrejelzései.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben