Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Közel a medvepiac vége?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. november 21.   09:04

Bostic szerint hamarosan le kell zárni a szigorítási ciklust Raphael Bostic, az atlantai Fed elnöke szerint a jegybanknak hamarosan le kellene zárnia a szigorítási ciklust. "Ha a gazdaság a várakozásoknak megfelelően halad, úgy vélem, hogy...

Bostic szerint hamarosan le kell zárni a szigorítási ciklust

Raphael Bostic, az atlantai Fed elnöke szerint a jegybanknak hamarosan le kellene zárnia a szigorítási ciklust. "Ha a gazdaság a várakozásoknak megfelelően halad, úgy vélem, hogy 75-100 bázispontos további szigorítás lesz indokolt" — mondta. Bostic arra számít, hogy az irányadó kamat 4,75-5%-on tetőzik.


Ed Yardeni, a Yardeni elemzőház alapítója úgy véli, hogy az S&P 500 október 12-én elérte a mélypontot, és az év végére 4.300 pont közelébe emelkedhet. Az index jelenleg 3.965 ponton áll. Az elmúlt napokban Yardeni mellett több elemző is úgy nyilatkozott, hogy véleményük szerint közel van a medvepiac vége.

Az Európai Unió nem zárkózik el a Kínával való üzleteléstől

Az Európai Unió vezetőinek nyilatkozatából úgy tűnik, hogy a kontinens államai nem szeretnének egyértelműen állást foglalni az USA és Kína között zajló gazdasági és politikai harcban. Hszi Csin-ping kínai vezető több európai ország vezetőjével is egyeztetett az utóbbi hetekben, miután az Egyesült Államok kemény korlátozásokat vezetett be az ázsiai országba exportálható technológia minőségét illetően. Emmanuel Macron francia elnök nem szeretné, hogy a világ újra két oldalra szakadjon, ezért fontosnak tartja a kínai gazdasági kapcsolatok ápolását is. Hszi Mark Rutte holland miniszterelnökkel folytatott találkozója során pedig arról győzködte kollégáját, hogy ne engedelmeskedjenek az amerikaiak nyomásának és engedjék az ASML félvezetőgyártó fejlettebb chipjeinek szállítását is a Távol-Keletre. Ezt a hozzáállást később a holland külkereskedelmi miniszter is megerősítette.


A várt 42,0%-nál jóval alacsonyabban alakult a termelői árak növekedése Németországban, az éves szintű mutató a szeptemberi 45,8%-os csúcsáról (amely augusztusban is ugyanennyi volt) 34,5%-ra csökkent. Ez havi alapon a termelői árak 4,2%-os csökkenéséhez vezetett a várt 0,6%-os drágulással szemben.

Koronavírusos Hongkong első embere

Kínában és Hongkongban ismét felütötte a fejét a koronavírustól való félelem, ugyanis John Lee hongkongi kormányzó pozitív tesztet produkált, míg Pekingben fél év után először újra halálos áldozatot követelt a fertőzés. Lee napokkal ezelőtt látogatott Thaifölre az APEC (Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés) éves találkozójára, vélhetően itt fertőződhetett meg. Sajtóértesülések szerint egy Peking melletti városban öt napra bezárták az iskolákat és az egyetemeket, és megkérték a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat. A hírek hatására esésben nyitott a Hang Seng index, amely magyar idő szerint 8 óra körül 1,8%-os mínuszban volt.


A Citibank ázsiai szakértői felülsúlyozásra ajánlották a hongkongi tőzsde papírjait, miután szerintük az újranyitás és az ingatlanfejlesztői szektor stabilizálásának irányába tett lépések támogathatják a kínai gazdaság fellendülését.


Nem változtatott az 1 és 5 éves hitelek referenciakamatán a kínai jegybank. Előbb 3,65%, utóbbi 4,30% maradt.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Waberer's: A nyilvános ajánlat eredménye

A nyilvános vételi ajánlat pénteken zárult. 1,53 millió részvényt, az összes részvény 8,64%-át ajánlották fel a részvényesek az ajánlattevőknek. Az MHB Optimum tulajdonrésze 21,3-ról 27,1 százalékra, a HIGH YIELD (Wáberer György) tulajdonrésze 20,2 százalékról 23,2-ra emelkedik. A szabad részvények aránya 26,8-ról 20 százalék alá csökken. A pénzügyi zárás öt napon belül várható, és a részvény továbbra is a BÉT-en jegyzett marad.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben