Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Barátság kőolajvezeték ismét üzemel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. november 17.   09:20

MOL: Egyelőre a szokásosnál kevesebb olaj érkezik A Barátság kőolaj vezeték tegnap este óta ismét szállít kőolajat, de a mennyiség egyelőre kisebb a szokásosnál a tegnapi hivatalos bejelentés szerint....

MOL: Egyelőre a szokásosnál kevesebb olaj érkezik

A Barátság kőolaj vezeték tegnap este óta ismét szállít kőolajat, de a mennyiség egyelőre kisebb a szokásosnál a tegnapi hivatalos bejelentés szerint. Véleményünk: Ez jó hír a MOL számára, mivel még a kisebb mennyiség is elegendő lehet arra, hogy a cég teljes mértékben üzemben tartsa finomítóit. Ugyanakkor az eset rávilágít arra, hogy mennyire sérülékeny az ország kőolaj ellátása.

A Fed tovább keménykedik

A Fed kormányzótanácsának tagja, Christopher Waller azt mondta, hogy a közelmúltbeli adatok miatt hajlik az eddigieknél kisebb, 50 bázispontos emelésre jövő hónapban. Hozzátette azonban, hogy még mindig van teendő a kamatokkal kapcsolatban, tehát szükség esetén akár több 50 bázispontos emelés is következhet.


Most már biztosra vehetjük, hogy a republikánusoké a képviselőház, a párt ugyanis megszerezte a 218. mandátumot is, ami a többséghez szükséges. Igaz, ez a többség a vártnál jóval szűkebb lett.

Egyre valószínűbb a kevésbé drasztikus EKB kamatemelés

Egyre valószínűbb, hogy az Európai Központi Bank 50 bázisponttal fogja emelni az alapkamatát a következő ülésén – írja a Bloomberg. A Kormányzótanács álláspontja szerint a 75 bázispontos emelés túlzás lenne a jelenlegi helyzetben. A ma megjelenő végleges eurózóna inflációs adat fontos iránymutatás lehet a jegybankárok számára.


Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter ma ismertetheti azt az 55 milliárd fontos költségvetés-csökkentő tervezetet, melynek célja a szigetország pénzügyeinek stabilizálása. Hunt tevei szerint a csomag 60 százaléka a kiadások csökkentéséről, 40 százaléka pedig az adók emeléséről szólna.


Sorozatban harmadik hónapja emelkednek éves szinten az autóeladások Európában. 2022 októberében összesen 911 ezer új autót regisztráltak, ez 14%-kal több, mint egy évvel korábban. A pozitív hír ellenére sincs könnyű helyzetben az autóipar, amely egyszerre küzd alkatrészhiánnyal és a megnövekedett energiaárakkal is, az éves alapú összevetés is elsősorban csak a nagyon alacsony bázis miatt mondható jónak, egy „normális” évtől azonban messze elmarad.

Októberben is jelentős volt Japán külkereskedelmi deficitje

9.002 milliárd jen (kb. 64,6 milliárd USD) volt a japán exportvolumen októberben, ami éves szinten 25,3%-os bővülést jelent, ez pedig visszaesés a szeptemberi 28,9%-hoz és a 29,3%-os szakértői becsléshez képest. Az import volumen növekedési üteme ezzel szemben 53,5%-ra nőtt a korábbi 45,9%-ról, ami felülmúlta a kereken 50%-os konszenzust. Ez nominálisan 11.165 milliárd japán jent jelent (kb. 80,1 milliárd USD). Ebből adódóan a külkereskedelmi mérleg hiánya körülbelül 2.162 milliárd jen (15,5 milliárd dollár), ami mérsékelten nagyobb, mint az egy hónappal korábbi 2.094 milliárd jenes érték, míg az előző év azonos havában csak 90,7 milliárd jen volt a deficit.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a fő amerikai és európai határidős piacokon, egyedül a FTSE volt pár pontos mínuszban.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben