Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szoros lehet a félidős választás kimenetele, még érkeznek az adatok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. november 9.   10:08

A kevésbé valószínű szcenárió valósulhat meg A vártnál szorosabbak a félidős választás eddigi eredményei az Egyesült Államokban, miközben több államban is tart még a szavazatok számlálása. A...

A kevésbé valószínű szcenárió valósulhat meg

A vártnál szorosabbak a félidős választás eddigi eredményei az Egyesült Államokban, miközben több államban is tart még a szavazatok számlálása. A szenátusban magyar idő szerint a reggeli órákban fej-fej mellett haladt a két párt képviselőinek száma az eredmények folyamatos beérkezése mellett. A képviselőház „kiosztásának” aránya már jóval kérdésesebb, és a székek száma miatt összetettebb is, azonban az eddig beérkezett adatok alapján arra lehet számítani, hogy alig néhány hely dönthet a többségről. Ez a választások megkezdése előtt egy jóval kevésbé várt szcenáriónak felelt meg.

Magasabb kamatokra figyelmeztet az EKB egyik tagja

Pierre Wunsch belga jegybankár szerint akár a 3%-os piaci várakozásoknál is tovább kell emelnie az alapkamatot az EKB-nak. A belga jegybankár ugyan ritkábban nyilatkozik mint társai, de egyértelműen a héják táborát erősíti, vagyis a szigorúbb monetáris politikát támogató jegybankárok közé tartozik.


A brit miniszterelnök a legmagasabb jövedelműekre kivetett adóteher növelését tervezi. A 45%-os adókulcs emelése illetve a jelenlegi 150.000 fontos sávhatár csökkentése is a lehetőségek közt szerepel.


A lengyel jegybank kamatdöntő ülést tart ma. Az elemzői vélemények megoszlanak tartás és a 25 bázispontos emelés között, jelenleg 6,75% a kamat. Tegnap a román jegybank hasonlóan megosztó várakozás mellett a kisebb, 50 bázispontos lépés mellett döntött, így 6,75%-ra emelte az alapkamatot.

Hosszú idő után csökkentek a termelői árak Kínában

A termelői árak októberben éves szinten 1,3%-kal csökkentek Kínában a szeptemberi 0,9%-os emelkedés után, szemben a 1,5%-os visszaesésre vonatkozó várakozással. Ez volt az első csökkenés 2020 decembere óta, mivel a covid miatti lezárások negatívan hatottak a keresletre, és egyes nyersanyagárak enyhültek. A fogyasztói árak 2,1%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, ami enyhülés a szeptemberi 2,8%-os emelkedés után. Az elemzők magasabb, 2,4%-os növekedésre számítottak.


A hongkongi tőzsdén jegyzett kínai ingatlanrészvények nagyot emelkedtek, miután a kínai jegybank kiterjesztette az eladósodott ingatlanfejlesztők támogatási programját.

Határidős piacok

Alapvetően mínuszban voltak ma reggel a fő határidős indexek, egyedül a Nasdaq volt minimális pluszban.

Holnap jelent az OTP

Az OTP holnap hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves eredményét.

Alacsonyabb amortizáció hozott meglepetést a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom árbevétele 9,0%-kal 190,9 milliárd forintra nőtt az adatcsomag és SMS bevételek bővülésének köszönhetően, miközben a mobilkészülék értékesítése is erős maradt. Az EBITDA 65,2 milliárd lett, ami nagyjából megfelelt a várakozásoknak. A pozitív meglepetés az EBIT és adózott eredmény soron érkezett a vártnál alacsonyabb amortizációnak köszönhetően. Az adózott eredmény 4,5%-kal 17,1 milliárd forintra csökkent, felülmúlva a mi és a piac várakozásait is. Az extraprofit adó 6,5 milliárd forinttal csökkentette az eredményt.


A társaság az idei árbevételi előrejelzését a korábbi 1-3%-ról 5% környékére emelte, miközben az első 9 hónap növekedése 9,4% volt. A többi célkitűzést változatlanul hagyták, így továbbra is mérsékelt EVITDA aL és szabad cash-flow csökkenéssel, valamint nagyjából változatlan CAPEX-szel számolnak.


ALTEO: Együttműködés a Wallis-szal

Az ALTEO és az AutoWallis együttműködik az e-mobilitás terén. Az ALTEO az elektromos Opel tulajdonosok számára a telephelyükön vagy otthonukban töltőállomást épít ki. Ezt a jövő évtől már napelemes rendszerrel is kiegészíthetik. 2023 folyamán mintegy 100 töltőállomást terveznek eladni.


A lépés nem meglepetés, már korábban is volt róla szó. Maga az üzlet nem olyan mértékű (egyelőre), hogy jelentős kihatással legyen az ALTEO eredményére, így a fair értékére sincs hatással. Ugyanakkor a lépés pozitív.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben