Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felfelé tolódnak a kamatemelési várakozások az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. november 7.   08:58

Bizalmas tárgyalások Gondolkodóba ejtette a Wall Streetet Jerome Powell kijelentése, miszerint a Fed kamatemelésének csúcsa magasabb lesz, mint korábban gondolták. A Nomura elemzőház 5,5%-5,75%-os sávra emelte a becslését,...

Bizalmas tárgyalások

Gondolkodóba ejtette a Wall Streetet Jerome Powell kijelentése, miszerint a Fed kamatemelésének csúcsa magasabb lesz, mint korábban gondolták. A Nomura elemzőház 5,5%-5,75%-os sávra emelte a becslését, míg mások megerősítették az 5%-os vagy annál magasabb várakozásokat.


Az USA bizalmas tárgyalásokat folytatott Oroszországgal annak érdekében, hogy csökkentse egy szélesebb körű ukrajnai konfliktus kockázatát, és figyelmeztesse a Kremlt a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatban. Ukrajnát pedig a Washington Post szerint arra bátorítja a Biden-kormányzat, hogy mutatkozzon nyitottnak a Moszkvával való tárgyalásokra, hogy Kijev békepárti támogatói se lépjenek vissza.


Amerikában a földgáz határidős ára több, mint 7%-kal emelkedett, mivel az ország északnyugati régióját téli vihar sújtja, és a jövő héten az ország nagy részén hideg időjárás várható.

Csúcson a lakossági energiaár

Az állami támogatások ellenére csúcsra emelkedett az energia ára a lakosság számára az EU-ban és Nagy-Britanniában. Októberben a lakossági gázár átlagosan 18 eurócent volt kilowattóránként, ami duplája a tavalyi év azonos időszakának. Az elektromos áram ára 67%-kal emelkedve 36 centre nőtt kilowattóránként átlagosan.


Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau szerint még ha lassabb üzemben is, de addig kell a kamatokat emelni, amíg nem sikerül a maginfláció fékeződését elérni. A jegybankár szerint a jövő év első felében tetőzhet az infláció.

Visszaesett a kínai export

Októberben több mint két év óta először csökkent Kína exportja, mivel a globális recesszió növekvő kockázata miatt gyengül a kereslet. Az export dollárban kifejezve 0,3%-kal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, ami jóval elmarad a 4,5%-os növekedést valószínűsítő konszenzusos előrejelzéstől. Az import 2020 augusztusa óta először csökkent, 0,7%-kal. A külkereskedelmi mérleg enyhén, 85,1 milliárd dollárra emelkedett.


Észak-Korea szombaton négy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Sárga-tenger felé, közölte Szöul. Fumio Kishida japán miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy fel kell készülniük más nemzetek békét és biztonságot fenyegető akcióira. Műholdfelvételeken az is látható volt, hogy a Kim Dzsongun által vezetett országból vonat indult Oroszországba, a vélekedések szerint tüzérségi lövedékeket szállítva.

Ma jelent a Waberer’s, holnap a Richter

A Waberer’s ma  délután, a Richter pedig holnap hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves eredményét.

Határidős piacok

A fő amerikai és európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben