Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vissaztértek a 80-as évek a kötvénypiacra

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. november 4.   09:10

Trump 2024-ben is indulna az elnökválasztáson A 2 és a 10 éves amerikai állampapírok hozamkülönbsége mínusz 56 pontra tágult, ami extrém méretű invertálódást és jelentős recessziós...

Trump 2024-ben is indulna az elnökválasztáson

A 2 és a 10 éves amerikai állampapírok hozamkülönbsége mínusz 56 pontra tágult, ami extrém méretű invertálódást és jelentős recessziós félelmet jelent. Ilyen mértékű invertálódásra utoljára a 80-as években, Paul Volcker idejében volt példa az amerikai kötvénypiacon.


Az időközi választás Iowa-i kampányeseményén Donald Trump „nagyon-nagyon-nagyon valószínűnek” nevezte, hogy 2024-ben ismét elindul az elnöki posztért. Eddig ez volt a legerősebb utalás rá, hogy a korábbi amerikai elnök ismét indulna az elnökválasztáson.

Alacsonyabban tetőzhet az alapkamat Nagy-Britanniában

A brit jegybank tegnap a várakozásoknak megfelelően 75 bázisponttal 3%-ra emelte az alapkamatot. Ez 14 éves csúcsot jelent. Hasonló méretű lépésre 33 éve nem volt példa a BoE részéről. A sajtótájékoztatón azonban épp ellentétes üzenetet fogalmazott meg a jegybankelnök. Andrew Bailey ugyanis túlzónak nevezte a piac kamatemelési várakozásait, melyek 5,25%-ra várták az alapkamat tetőzését. A nyilatkozat hatására körülbelül 50 bázispontot csökkentek a várakozások. A jegybank elemzése szerint egy ilyen magas kamatpálya 3%-os GDP esést és 0%-os inflációt okozna, melyek közül egyik sem kívánatos. A jegybank amúgy is elhúzódó gazdasági visszaeséssel számol, mely során 500 ezer ember veszítheti el az állását, a munkanélküliség 5% fölé emelkedhet, és a GDP-nek is 3 évre lehet szüksége mire ismét talpra áll a visszaesést követően. A jegybank üzenetére a font gyengült, az erősen export-orientált FTSE100 pedig emelkedett.


Martins Kazaks, az EKB lett jegybankára szerint olyan mértékű a gazdasági bizonytalanság, hogy jelenleg nem lehet megmondani, hol lesz az európai kamatemelési ciklus teteje. A jegybankár személyes véleménye szerint decemberben újabb 75 bázispontos emelés jöhet, és csak ezt követően kezdődhet meg a lassítás. A piaci várakozások megosztottak az 50 és a 75 bázispontos lépés között.


A cseh jegybank tegnap a várakozásoknak megfelelően 7%-on tartotta az alapkamatot.

Jól halad a kínai cégek auditja

Hongkongban felrobbantak a kínai részvények arra a hírre, hogy jól halad ezen vállalatok amerikai auditja, így a cégeket ellenőrző küldöttség egy héttel korábban hazautazik. Így a Hang Seng index jelentősen, 5 százaléknál nagyobbat emelkedett.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben