Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

A forintnak 5 százalékkal erősebbnek kellene lennie

PODCAST
PODCAST2022. október 26.   18:00

Változatlanul 13 százalékon maradt a jegybanki alapkamat, és nem változott az egynapos jegybanki tenderekre felajánlott 18 százalékos kamat sem. A jegybank tovább szűkítette a forint likviditást, ami a swappiacon javuló transzmissziót és emelkedő hozamokat eredményezhet. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint sokat segített a kamatemelés a forint árfolyam-stabilizálásában, de az is, hogy javult Magyarország folyó fizetési mérlege. Az Erste stratégája kulcskérdésnek nevezte a Reggeli Monitorban a földgáz árának világpiaci alakulását, mert arra rengeteg devizát költ el jelenleg a magyar állam, ami emészti a tartalékokat.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint sokat segítene a forinton az is, ha megállapodna az uniós pénzekről a Magyar Kormány az Európai Bizottsággal. „A többmilliárd euró érkezése nemcsak a költségvetésnek jelentene megkönnyebbülést, hanem a külföldi befektetők bizalmát is visszahozhatná a magyar pénzpiac iránt, ami végső soron tovább erősíthetné a forintot”- részletezte Miró József. Az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint a magyar fizetőeszköz árfolyammozgása egyértelműen függ a földgáz árváltozásától is. Mivel az utóbbi időben 100 euró környékére szelídült a TTF földgáz ára a holland tőzsdén, ezért vélhetően, ez önmagában erősebb szinteken tartja a forintot.

A beszélgetésben szó esik még arról, hogy:
- Milyen esetben kerülhet 400 alá a forint euróval szembeni árfolyama?
- Meddig maradhatnak az MNB rendkívüli, egynapos betéti tenderei?
- Lehet-e még olcsóbb a földgáz?


A teljes interjút itt hallgathatják meg. Miró Józsefet, az Erste Befektetési Zrt. stratégáját Nagy Károly kérdezte a Reggeli Monitorban.

 

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Kereskedjen
online,
akár díjmentes valós idejű
amerikai adatszolgáltatással.
Részletek
Kereskedjen online, akár díjmentes valós idejűamerikai adatszolgáltatással. Részletek

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben