Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

A forintnak 5 százalékkal erősebbnek kellene lennie

PODCAST
PODCAST2022. október 26.   18:00

Változatlanul 13 százalékon maradt a jegybanki alapkamat, és nem változott az egynapos jegybanki tenderekre felajánlott 18 százalékos kamat sem. A jegybank tovább szűkítette a forint likviditást, ami a swappiacon javuló transzmissziót és emelkedő hozamokat eredményezhet. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint sokat segített a kamatemelés a forint árfolyam-stabilizálásában, de az is, hogy javult Magyarország folyó fizetési mérlege. Az Erste stratégája kulcskérdésnek nevezte a Reggeli Monitorban a földgáz árának világpiaci alakulását, mert arra rengeteg devizát költ el jelenleg a magyar állam, ami emészti a tartalékokat.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint sokat segítene a forinton az is, ha megállapodna az uniós pénzekről a Magyar Kormány az Európai Bizottsággal. „A többmilliárd euró érkezése nemcsak a költségvetésnek jelentene megkönnyebbülést, hanem a külföldi befektetők bizalmát is visszahozhatná a magyar pénzpiac iránt, ami végső soron tovább erősíthetné a forintot”- részletezte Miró József. Az Erste Befektetési Zrt. stratégája szerint a magyar fizetőeszköz árfolyammozgása egyértelműen függ a földgáz árváltozásától is. Mivel az utóbbi időben 100 euró környékére szelídült a TTF földgáz ára a holland tőzsdén, ezért vélhetően, ez önmagában erősebb szinteken tartja a forintot.

A beszélgetésben szó esik még arról, hogy:
- Milyen esetben kerülhet 400 alá a forint euróval szembeni árfolyama?
- Meddig maradhatnak az MNB rendkívüli, egynapos betéti tenderei?
- Lehet-e még olcsóbb a földgáz?


A teljes interjút itt hallgathatják meg. Miró Józsefet, az Erste Befektetési Zrt. stratégáját Nagy Károly kérdezte a Reggeli Monitorban.

 

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben