Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rosszul áll a brit miniszterelnök szénája

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. október 20.   09:38

Újabb miniszter távozott A pénzügyminiszter elbocsátásával még nem ért véget a belpolitikai felfordulás Nagy-Britanniában, tegnap távozni kényszerült a belügyminiszter is. Ráadásul a...

Újabb miniszter távozott

A pénzügyminiszter elbocsátásával még nem ért véget a belpolitikai felfordulás Nagy-Britanniában, tegnap távozni kényszerült a belügyminiszter is. Ráadásul a konzervatív párt frakcióvezetője is bejelentette lemondását, de ezt a jelek szerint Liz Truss nem fogadta el. A gazdasági és politikai felfordulást látva egyre többen követelik a miniszterelnök távozását.


A török jegybank ma várhatóan 100 bázisponttal 11%-ra csökkenti az alapkamatot, miközben az infláció még mindig 70% fölött van.


Putyin hadiállapotot rendelt el a négy annektált megyében, ami a vészhelyzeti jogkörök kibővítését jelenti a régiók vezetőinek, illetve a sorozást is lehető teszi. Arról egyelőre nem tudni, hogy ezzel az eszközzel fognak-e élni.

A Fed egyelőre nem tervezi a szigor enyhítését

A Fed Bézs Könyvében az áll, hogy az amerikai gazdaság október elejéig szerényen növekedett, és bár az aktivitás egyes régiókban lelassult, egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy továbbra is magas kamatokra van szükség.


James Bullard, St. Louis-i Fed elnök mielőbb visszaállna a „normális” jegybanki politikára, és arra számít, hogy a központi bank jövő év elejére befejezi az agresszív emeléseket. A Fed chicagói elnöke, Charles Evans viszont arról beszélt, hogy a jegybanknak többet kell tennie, ha az árnyomás fokozódik.

Újabb rendkívüli kötvényvásárlás a japán jegybanktól

E havi első rendkívüli kötvényvásárlását tartotta a BoJ, miután a japán 10 éves kötvényhozam a jegybank számára célként kitűzött 0,25% fölé emelkedett. A központi bank válasza erre az volt, hogy 10 éves állampapírból korlátlan mennyiségben, míg 5 éves vagy annál hosszabb lejáratú állampapírokból 250 milliárd jen (1,7 milliárd dollár) értékben vásárol.


Öt százalékponttal esett, de így is nagyon magas, pontosan 45,9% volt szeptemberben a japán importvolumen éves bővülése, ezzel sorozatban 17. kétszámjegyű havi adatot produkálva. A rettentően magas számot a belső kereslet és a nyersanyagárak növekedése, valamint a gyenge jen tartotta a 45,0%-os szakértői becslés fölött. Az exportnövekedés sem volt alacsony, éves alapon 28,9%-os, ami jóval meghaladta az augusztusi 22,0%-ot, illetve a 27,1%-os elemzői várakozást. A külkereskedelmi mérleg hiánya 2.094 milliárd jen (kb. 14 milliárd dollár) volt, amely így csökkent az augusztusi 2.820 milliárd jenes (kb. 19 milliárd dollár) deficitről.


Vészhelyzeti találkozót tartottak a hatóságok és a félvezetőgyártók vezetői Kínában, miután az Egyesült Államok kormánya nemrég korlátozta az ország számára szállítható technológia minőségét. Bár sok kérdés még tisztázatlan, de a korlátozás óriási gondot jelent a szektor számára, és egyre sürgetőbb a szuperhatalom technológiai önállóságának megvalósítása.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a fő határidős indexek.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.
Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?
SZTORI

Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?

A Supermicro a mesterségesintelligencia-forradalom egyik legnagyobb...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben