Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A munkaerőpiac stabilitása újabb borzalmas pénteket hozott az Egyesült Államokban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. október 10.   09:01

Mintha már lett volna ilyen… Nem meglepő, ha esetleg valakinek déjà vu érzése van a pénteki kereskedési nap után. A piac kis túlzással egész héten (valójában hétfőn és kedden) felspannolva...

Mintha már lett volna ilyen…

Nem meglepő, ha esetleg valakinek déjà vu érzése van a pénteki kereskedési nap után. A piac kis túlzással egész héten (valójában hétfőn és kedden) felspannolva várta a pénteki nyitás előtti munkaerőpiaci adatközlést, remélve, hogy gyenge számokat közöl a statisztikai hivatal és így bejön a befektetők kívánsága egy lazább monetáris szigorításról. Nem így lett… ismét. Nem maradt más, mint a fájdalom és az eladás: az S&P 500 2,8%-kal esett, a cégek 95%-a mínuszos napot zárt, míg a Nasdaq 3,8%-kal került lejjebb. Egyes elemzők szerint ezzel betonbiztossá vált a novemberi 75 bázispontos kamatemelés, és akár decemberben is ez a mérték várható. A piaci határidős árazások jelenleg még nem ezt vetítik előre, az általános vélekedés szerint maradhat a korábban valószínűsített 75 majd 50 bázispontos lépés. A héten az inflációs adat, illetve a Fed jegyzőkönyve kavarhatja fel leginkább a kedélyeket.


Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szerint a nagyon erős dollár nem lesz annyira rossz hatással az amerikai gazdaságra, mint ahogyan azt esetleg többen is gondolhatják. Állítása szerint a csapata folyamatosan követi az eseményeket, és szerintük a piac „egészen jól” működik annak ellenére, hogy jelentős különbségek láthatók a világ különböző gazdaságainak stabilitását, valamint a recesszió rémére való adott válaszát illetően.


A Bloomberg legfrissebb MLIV Pulse felmérésében a héten kezdődő gyorsjelentési szezon részvénypiacra gyakorolt hatásáról kérdezték a válaszadókat. A kitöltők 60%-a szerint csalódást fognak kelteni az eredményközlések, és a részvénypiac a beérkező adatok hatására folytatni fogja az esést.

Júliusi szintre mérséklődött a gáz tőzsdei árfolyama

Több hónapos mélypontra esett a holland tőzsdei gázár. A jövő havi leszállítású gáz ára pénteken 154 EUR/MWh-ig esett, amire utoljára júliusban volt példa. A gázár csökkenése enyhíti az európai gazdaságra nehezedő nyomást, bár a javulás relatív, még mindig 80%-kal magasabb a gázár, mint tavaly ilyenkor volt.


Az előzetes eredmények alapján Ausztriában újraválasztották Alexander Van der Bellen államfőt.

Visszaesett az üzleti aktivitás Kínában

A kínai Caixin kompozit beszerzési-menedzser indexe szeptemberben 48,5-re csökkent az előző havi 53-ról, mivel a kínai gazdaságra több kedvezőtlen tényező miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik. A magánszektor aktivitásának visszaesése a feldolgozóiparban és a szolgáltatási szektorban is általános volt, a foglalkoztatás és az új megrendelések csökkentek.


Több kínai chipgyártó vállalat árfolyama is 20% körüli eséssel reagált, miután az Egyesült Államok az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat vezetett be Peking technológiai ambícióival szemben. Az amerikai vállalatok többé nem szállíthatnak fejlett számítástechnikai chipeket, chipgyártó berendezéseket és hasonló termékeket Kínába, hacsak nem kapnak külön engedélyt. Kína külügyminisztériumi szóvivője a bejelentés után arról beszélt, hogy az Egyesült Államok visszaél az exportellenőrzési intézkedésekkel annak érdekében, hogy a kínai vállalatokat akadályozza. Véleménye szerint ez a gyakorlat ellentétes a tisztességes verseny elvével és a nemzetközi kereskedelmi szabályokkal.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben