Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egy határozottabb korrekció

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. október 7.   10:18

Több Fed jegybankár is nyilatkozott Tegnap egy komolyabbnak nevezhető korrekció volt a részvénypiacon, az S&P 500 1%-os mínusszal zárta a kereskedést. A 10 éves kötvényhozam 7 bázisponttal 3,82%-ra emelkedett, a befektetők...

Több Fed jegybankár is nyilatkozott

Tegnap egy komolyabbnak nevezhető korrekció volt a részvénypiacon, az S&P 500 1%-os mínusszal zárta a kereskedést. A 10 éves kötvényhozam 7 bázisponttal 3,82%-ra emelkedett, a befektetők bizonytalanul várhatják a mai nyitás előtt megjelenő munkaerőpiaci adatközlést.


Több Fed tisztviselő is folytatta a jegybank idén megszokott szigorú, héja hanghordozását. Lisa Cook a Fed kormányzótanácsának tagjaként tett első nyilatkozatában arról beszélt, hogy a magas infláció miatt folytatni kell a kamatemeléseket és egy ideig restriktív szinten kell tartani a monetáris politikát. Loretta Mester nem lát okot a szigorítás lassítására, amit Christopher Waller is megerősített. Charles Evans pedig 4,5-4,75%-ra várja tavaszra a kamatszintet.


Joe Biden aggódik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentései az atom, biológiai, illetve vegyi fegyverek bevetéséről „nukleáris armageddonhoz” vezethetnek. Az amerikai elnök szerint ez egyértelműen annak a jele, hogy az orosz csapatok alulteljesítenek.

Segítséget kérnek az európai autógyártók

Ismét csökkenhet a legyártott személygépjárművek száma Európában, mondta az Európai Automobil Szövetség. Az idei csökkenés éves szinten 1%-os lehet, így összesen 9,6 millió autó gördülhet le az európai gyártósorokról. A Szövetség az államok segítségét kérte, hogy támogassák a gyártókat a növekvő költségek és a visszaeső kereslet közepette.


A lassulás jeleit mutatja a munkaerőpiac az Egyesült Királyságban, a válságra készülhetnek a vállalatok és dolgozóik is. A cégek befagyasztják a munkaerő felvételt, de a munkavállalók sem szívesen váltanak a jelenlegi környezetben, a nyitott pozíciók száma másfél éves mélypontra esett.


A vártnál kisebb volt az ipari termelés növekedése augusztusban Németországban, mint ahogyan azt az elemzők várták. A július havi 1,1%-os zsugorodás után 2,3%-os bővülést becsültek, az azonban csak a 2,1%-ot érte el.

Többet költött a lakosság Japánban

A japán háztartások kiadásai 5,1%-kal nőttek augusztusban az előző év azonos időszakához képest. A júliusi 3,4%-os növekedésnél magasabbra nőttek a költések, de a 6,7%-os piaci konszenzust így is alulmúlta a friss adat. A covid-korlátozások feloldásának hatására leginkább a közlekedésre, az egészségügyi ellátásra, valamint a kultúrára és szabadidőre fordított összeg növekedett.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?
SZTORI

Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?

A Supermicro a mesterségesintelligencia-forradalom egyik legnagyobb...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben