Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Berúgta az ajtót október

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. október 4.   09:43

Az S&P 500 cégek 97%-a zárt pluszban Berúgta az ajtót a negyedik negyedév, és július óta legjobb napját produkálta a részvénypiac. A szeptemberi esést követő első kereskedési napon az S&P 500 cégek 97%-a...

Az S&P 500 cégek 97%-a zárt pluszban

Berúgta az ajtót a negyedik negyedév, és július óta legjobb napját produkálta a részvénypiac. A szeptemberi esést követő első kereskedési napon az S&P 500 cégek 97%-a zárt a napot indító szint felett, a részvényindex pedig a Tesla 8,6%-os zuhanásával együtt is 2,6%-os pluszban, közel száz pontot emelkedve zárt, míg a Nasdaq 2,3%-kal tudott felfelé korrigálni. A dollárhozam is korrigált, a 10 éves referenciapapír kamata 3,65%-ig süllyedt tegnap. A JPMorgan stratégája, a piac egyik legnagyobb bikája, Marko Kolanovic kicsit visszavett örökké bizakodó várakozásából, szerinte a jelenlegi szinthez képest 30%-kal magasabb célárának realitása valamelyest csökkent, főleg az agresszív jegybankok és az Északi Áramlatban keletkezett károknak köszönhetően.


2009 óta nem lassult ilyen mértékben az ingatlanárak medián értéke az Egyesült Államokban, írta jelentésében a Black Knight adatelemző vállalat. Augusztusban havi alapon 1%-kal csökkentek az árak, miután júliusban is 1,1%-kal került lejjebb a mutató. Az egyre növekvő jegybanki alapkamat következtében jelentősen megdrágultak a jelzáloghitelek, ami az ingatlanok megfizethetőségét az 1980-as évek óta a leggyengébb szintre löki.


A New York-i jegybankelnök, John Williams szerint a Fed jelenlegi alapkamata még nem a restriktív tartományban van, így bőven akad még dolga a központi banknak. Ugyan pontos kamatszintről nem beszélt, de szerinte továbbra is „szignifikáns” lépésekre van szükség, hogy letörjék az árak növekedésének ütemet Amerikában.

Visszavonulót fújt a brit kormány

Az Egyesült-Királyságban visszavonták a legmagasabb, 45%-os személyi jövedelemadó kivezetéséről szóló döntést. A kormány a kiváltott jelentős pénzügyi turbulencia és a politikai elégedetlenség miatt kényszerült erre a lépésre. A döntésre a font jelentősen erősödött az euróval és a dollárral szemben is, a kötvénypiacon pedig főleg a 10 évesnél rövidebb lejáratú kötvények hozama csökkent. Bár alig néhány napig volt érvényben a költségvetés, Liz Truss miniszterelnök továbbra is bízik pénzügyminiszterében, aki eredetileg november 23-án mutatta volna be középtávú költségvetési terveit, de a mostani blamázs után ezt várhatóan előre hozzák októberre.


Formálódik az Oroszország elleni újabb szankciós csomag. Az export és import korlátozások kibővítése mellett a csomag jelentős eleme lenne a harmadik ország tengeri úton való kőolajvásárlásaira vonatkozó ársapka bevezetése. Ezt elsősorban a jelentős hajózással rendelkező Görögország, Ciprus és Málta ellenzi.

Japánban tovább nőtt az infláció

Tokió maginflációs mutatója szeptemberben 2,8%-ra ugrott az előző hónapban mért 2,6% után, ami 2014 óta a legmagasabb szint, mivel a magas nyersanyagköltségek és a gyenge jen fokozta az árak növekedését. A tokiói inflációs ráta, amely az árak országos alakulásának fontos mutatója, megfelelt a konszenzusos előrejelzésnek. A szeptemberi érték már a negyedik egymást követő hónapban haladta meg a Bank of Japan 2%-os célját, és az árak további növekedésére utal az egész országban. Ennek ellenére a Bank of Japan várhatóan fenntartja a rendkívül laza monetáris politikát, mivel a hazai bérnövekedés és fogyasztás továbbra is gyenge.


Az ausztrál jegybank 25 bázisponttal 2,6%-ra emelte irányadó kamatlábát, ami elmarad az elemzők 50 bázispontos várakozásától. A jegybank szerint a kisebb mértékű kamatemelés segít elérni a kereslet és a kínálat fenntarthatóbb egyensúlyát az ország gazdaságában.


Észak-Korea 2017 óta először lőtt át rakétát Japán területe fölött, ezért riadóztatták a lakosságot a szigetországban. A rakéta a japán hatóságok szerint végül a Csendes-óceánba csapódott.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben