Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb szankciós csomagot javasol az EU

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 29.   08:55

Máris eltér a menetrendtől a brit jegybank Készül az újabb, immáron nyolcadik orosz szankciós csomag. Ez egyrészt kiterjesztené a szankcionált személyek körét, másrészt további export és import...

Máris eltér a menetrendtől a brit jegybank

Készül az újabb, immáron nyolcadik orosz szankciós csomag. Ez egyrészt kiterjesztené a szankcionált személyek körét, másrészt további export és import korlátozásokat vezetne be. Az import korlátozások 7 milliárd eurós bevételkiesést okoznának Oroszországnak, az export tilalmak pedig megakadályoznák, hogy modern technológiához juthasson az ország. A csomag egyúttal megteremtené a jogi keretét annak, hogy ársapkát vezessenek be az orosz olajra. A csomag elfogadásához minden tagország támogatására szükség van. Főleg az utolsó pont, a kőolaj ársapka kapcsán várható heves vita.


A kötvénypiaci turbulenciákat látva a BoE úgy döntött, hogy az eredetileg meghirdetett október 3. helyett csak a hó végén kezdi meg a kötvényértékesítéseket. Sőt, rendkívüli intézkedésként október 14-ig ismét hajlandó hosszú kötvényeket vásárolni aukció keretében, hogy megállítsa a hozamok rohamos emelkedését. A jegybanki beavatkozás sikeres volt, hiszen a 30 év feletti kötvényeknél óriási, 100 bázispontos hozamesés következett be. Pedig a jegybank mindössze 1 milliárd font érékben vásárolt kötvényeket.


Martins Kazaks lett jegybankelnök szerint októberben még egy 75 bázispontos kamatemelésre van szükség az EKB-tól, ezt követően viszont lassulhat a kamatemelés üteme. A piac jelenleg közel 50-50%-os eséllyel árazza az 50 és a 75 bázispontos kamatemelést. Korábban határozottabban a 75 bázispont felé hajlott az árazás, de az elmúlt napok negatív gazdasági hangulatában csökkent a kamatemelés esélye is a piaci árazások alapján.


A múltkori meglepő török kamatvágást további kamatcsökkentések is követni fogják Erdogan bejelentése alapján.


A korábbi 2,4%-ról 0,6%-ra vágták a jövő évi olasz GDP növekedési előrejelzést.

Végre emelkedés

A Bank of England hűtötte a kedélyeket a piacokon tegnap, miután bejelentette, hogy hosszú lejáratú kötvény-felvásárlásba kezd, hogy ezzel stabilizálja a piacon kialakult káoszra hajazó helyzetet. Ennek hatására az amerikai kötvényhozamok emelkedése is megállt, sőt, a tízéves hozam 3,7%-ra mérséklődött, míg a kétéves 4,1%-ra. Az alacsonyabb diszkontráta következtében a részvénypiacokon is enyhült a nyomás: az S&P 500 hatnapos lejtmenetét egy 2%-os emelkedéssel zárta le, amelyet a Nasdaq is követni tudott. Josh Emanuel, a Wishere befektetési igazgatója szerint a tegnapi emelkedés annak a jele lehet, hogy a befektetők javarészt beárazottnak tekintik kamatemeléseket, és most leginkább a kötvénypiaci hozamok lehetnek hatással a részvényekre is.


A Fed tisztviselői nem lassítottak: Charles Evans chicagói Fed-elnök „közel sem eléggé restriktívnek” nevezte a jelenlegi kamatszintet, és nem tartja elégségesnek a piacok válaszát ahhoz, hogy lassítsanak a szigorításaikkal. Raphael Bostic atlantai Fed-vezető számára a további, összesen 125 bázispontos kamatemelés az „alappálya” az idei év hátralévő két kamatdöntő ülésen.

Felgyorsulhat a kínai cégek tőzsdére lépése Amerikában

A Nasdaq arra számít, hogy a következő hónapokban több kínai vállalat fog tőzsdére lépni náluk, mivel Peking és Washington közelebb került az ellenőrzési vita megoldásához. Erről Bob McCooey, a Nasdaq alelnöke beszélt, aki az üzletfejlesztésért felelős az ázsiai-csendes-óceáni térségben.


Hszi Csin-ping kínai elnök és Fumio Kishida japán miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy a kétoldalú kapcsolatokat pozitív irányba tereljék. Telefonbeszélgetésük során Hszi közölte Kishidával, hogy nagy jelentőséget tulajdonít a kínai-japán kapcsolatok fejlesztésének, és kész együttműködni japán kollégájával a kapcsolatok építése érdekében.


Az ausztrál infláció enyhén lassult az előzetes adatok szerint, ami azt jelzi, hogy az árnyomás kezd enyhülni a gyors kamatemelések hatására. A fogyasztói árak 6,8%-kal emelkedett az első nyolc hónapban, az előző hét hónapban mért 7%-ról lassulva, főként a csökkenő benzináraknak köszönhetően.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben