Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Négy százalék fölött a dollárhozam

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 28.   09:22

Melyik lesz az ideális szint? Négy százalék fölé ugrott az amerikai dollárhozam, 2010 óta nem fizetett ilyen jó kamatot a 10 éves államkötvény. Idén már közel 250 bázisponttal emelkedett a...

Melyik lesz az ideális szint?

Négy százalék fölé ugrott az amerikai dollárhozam, 2010 óta nem fizetett ilyen jó kamatot a 10 éves államkötvény. Idén már közel 250 bázisponttal emelkedett a referenciahozam, és ezzel a tempóval 1973 óta a legrosszabb éve felé tart a kötvénypiac. A japán jegybank múlt hét csütörtöki deviza eladása egyes becslések szerint a szigetország devizatartalékának akár 20%-át is kitehette, ezzel megnőtt a spekuláció, hogy a BoJ amerikai kötvények eladására fog kényszerülni, ezzel is növelve a dollárhozamot.


Sorozatban hatodik mínuszos napját zárta az S&P 500 index tegnap, melyre utoljára 2020 februárjában volt példa. A kereskedés ingadozó volt, a 0,2%-os mínusz azonban nem nevezhető jelentősnek. A piac viselkedése az utóbbi napokban olyan volt, mintha a befektetők csak legfeljebb tippelni mernének azzal kapcsolatban, hogy hol lehet az a szint, ahonnan már nincs értelme lejjebb menni, melyik az a szint, ami megfelelő a Fed elképzeléseinek tetsző jövőbeli kamatszint mellett.


Több Fed jegybankár is a központi bank további emeléseinek fontosságát hangsúlyozta. James Bullard és Neel Kashkari további emeléseket szorgalmazott, ugyanis a gazdaságra ható kockázatok magasak a jelenlegi infláció mellett. Mary Daly pedig a keresleti oldal szűkítéséről beszélt, szerinte a kínálati tényezők továbbra is problémásak az ellátási-lánc zavarai miatt.

Tovább emelkedtek a brit hozamok

Tovább folytatódott a brit hozamok emelkedése. Főleg a hosszú, 10 év fölötti papírok esetében ugrottak meg látványosan a hozamok. A 30 éves állampapírok hozama elérte az 5%-ot, amire 2004 óta nem volt példa.


15%-kal, 207 euróra ugrott tegnap a gáz ára a holland tőzsdén. Emelte az árat, hogy az Északi-áramlat 2-n tapasztalható szivárgást valószínűleg szabotázs okozta, és az is, hogy Oroszország kilátásba helyezte, hogy az Ukrajnán keresztüli gázszállításokat is korlátozhatja.


Giorgia Meloni megkezdte a kormányalakítási egyeztetéseket Olaszországban. A szélsőjobb tömörülés jelentős arányú győzelme ellenére várhatóan heteket fog igénybe venni a kormányalakítás.


Az Oroszország által megszállt négy megyében nagy többséggel megszavazták a csatlakozást Oroszországhoz. Az érintett megyékben 87% és 99% között volt az igen szavazatok aránya. A háború közepén megtartott népszavazást Oroszországon kívül várhatóan legfeljebb néhány ország fogja csak elfogadni. Ukrajna határozottan elutasítja a választások tisztaságát és eredményét.

A kínai gazdaság élénkülésére számítanak a térség olajfinomítói

A legnagyobb kínai finomítók az ország gazdasági kilátásainak javulására utaló jeleket látnak. A PetroChina International vezető közgazdásza szerint az év utolsó három hónapjában a harmadik negyedévhez képest sokkal jobb gazdasági helyzet várható, és egyes nagyfrekvenciás adatok októberben kezdhetnek nagyobb fogyasztást mutatni. A Shenghong Petrochemical International igazgatója szerint a kínai gazdasági visszaesésnek vége, és a kormányzati ösztönzések segítettek a fogyasztók bizalmának növelésében.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben