Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Óvatosságot kér a bankoktól az európai felügyelet

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 20.   09:09

Jelentősebb gazdasági visszaesésre is fel kell készülni Az EKB felügyeleti részlege felkérte a bankokat, hogy vizsgálják meg kitettségeiket az energiaintenzív iparágak felé. Andrea Enria, a felügyelet vezetője egyúttal arra is...

Jelentősebb gazdasági visszaesésre is fel kell készülni

Az EKB felügyeleti részlege felkérte a bankokat, hogy vizsgálják meg kitettségeiket az energiaintenzív iparágak felé. Andrea Enria, a felügyelet vezetője egyúttal arra is kérte a bankokat, hogy készüljenek fel egy jelentősebb gazdasági visszaesés lehetőségére, és ehhez igazítsák osztalékfizetési és részvényvisszavásárlási terveiket is.


Németország 15 milliárd eurót különített el a gázvásárlások finanszírozására. Eddig az összeg 10%-át használták fel.

Magas szinteken az amerikai kötvényhozamok

A kétéves amerikai kötvényhozam egyre közelebb van a négy százalékos szinthez, míg a tízéves dollárhozam 2011 óta először lépte át a 3,50%-os vonalat. Előbbi esetén a Fed agresszív kamatemelési pályája hajtja a hozamérzékeny állampapírok eladását, amely ma reggel 3,93%-os hozamon állt, tegnap pedig átmenetileg elérte a 3,96%-ot is. A központi bank holnap esti lépése, ami szinte bizonyosan 75 bázispontos lesz, már be van árazva a jelenlegi árfolyamba, azonban a múltbeli adatok alapján, amennyiben a Fed folytatja a szigorú kamatemeléseket, könnyen áttörheti a 4%-os határt.


Pozitív felhanggal fejeződött be a tegnapi kereskedés Amerikában, az S&P 500 0,7%-os, a Nasdaq 0,8%-os plusszal zárta a napot. Jellemzően nem voltak nagy mozgások a piacon, a befektetők talán tanultak valamit az utóbbi idők nagy arcon csapásaiból, így nyugodtabbak a szerdai Fed-kamatdöntés közzététele előtt. Sam Stovall, a CFRA Research befektetési stratégája szerint a 100 bázispontos emelés rossz üzenetet adna és rontaná a befektetők bizalmát a központi bankkal szemben, ugyanis az „túlreagálás lenne a beérkezett adatokra”.

Többéves csúcson a japán infláció

Japánban 3%-ra emelkedett az infláció augusztusban éves szinten a júliusi 2,6% után. A pénzromlás mértéke utoljára 2014-ben volt ilyen magas. A távol-keleti országban már 12 hónapja emelkednek az árak az ukrajnai orosz inváziót követő élelmiszer- és üzemanyagköltség emelkedés, valamint a jen gyengélkedése miatt. A maginfláció is magas volt, 2,8%-ra emelkedett, meghaladva a 2,7%-os előrejelzést, így még távolabb került a Bank of Japan 2%-os céljától.


A kínai jegybank a várakozásoknak megfelelően változatlanul tartotta a vállalati és lakossági hitelekre vonatkozó irányadó kamatokat. Az egyéves hitelek irányadó kamata továbbra is 3,65%, a lakáshiteleknél irányadó ötéves kamatláb pedig 4,3%.


Hongkong lazítani fog a Covid-szabályokon, többek között a kötelező szállodai karanténon, ami közel három éve nehezíti az utazást, mondta John Lee kormányzó kedden, miután a kínai vezetés jelezte, hogy jóváhagyja a tervezett enyhítést.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben