Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megvan az új brit miniszterelnök

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 6.   09:10

Liz Truss gazdaságtámogató adópolitikát ígér A várakozásoknak megfelelően az eddigi külügyminisztert, Liz Truss-t választotta meg a párttagság a brit Konzervatív Párt elnökének és ezzel egyúttal miniszterelnöknek....

Liz Truss gazdaságtámogató adópolitikát ígér

A várakozásoknak megfelelően az eddigi külügyminisztert, Liz Truss-t választotta meg a párttagság a brit Konzervatív Párt elnökének és ezzel egyúttal miniszterelnöknek. Liz Truss fő ígérete a gazdaságtámogató adópolitika, vagyis az adók csökkentése. Első intézkedései között szerepelhet valamilyen formában a lakossági energiaárak részleges támogatása, ez a várakozások szerint 130 milliárd fontos kiadás lehet. Tervezett intézkedéseit adósságnövelésből tervezi finanszírozni. Az újonnan megválasztott brit miniszterelnök Margaret Thatchert tekinti példaképének, akit gyakran külsőségekben is szándékosan utánoz. A királynő ma nevezheti ki hivatalosan Liz Truss-t miniszterelnöknek.


Olaf Scholz és Emmanuel Macron tegnapi találkozóján is az energiabiztonság volt a fő téma. Megállapodtak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Franciaország gázt tudjon szállítani Németországnak hiány esetén, Németország pedig elektromos árammal tudja támogatni Franciaországot.


Németország bejelentette, hogy a még üzemelő, az eredeti tervek szerint az év végén leálló három atomerőműből kettő még a mostani télre is üzemben marad. Az üzemidő rövid idejű meghosszabbítására a gázhiány miatt van szükség.

Kánikulai napok Kaliforniában

Nem csak Európában súlyos az energiahelyzet, ugyanis Kaliforniában a pokoli hőség következtében olyannyira megnőtt az energia felhasználás, hogy majdnem rotációs áramkimaradásokra volt szükség a rendszer fenntartásához. Mára 42-45 Celsius-fokos hőséget várnak a nyugati parti államban, és a tegnapi munkaszüneti nap után az iskolák és munkahelyek kinyitásával még nagyobb lehet az elektromos áram igény. Az elektromos áram piaci ára megawattonként elérheti a 2.000 dollárt is, ami a múlt héten tapasztalt európai csúcsoknak nagyjából a kétszerese. A hatóságok válsághelyzetet hirdettek.


Tegnap a munka napja miatt nem nyitottak ki a tőzsdék Amerikában, így ott ma kezdődik a csonka kereskedési hét.

Kevesebbet költött a japán lakosság

A japán háztartások kiadásai 1,4%-kal csökkentek havi szinten júliusban a júniusi 1,5%-os növekedés után, mivel az emberek visszafogták kiadásaikat a koronavírusos megbetegedések megugrása és a fokozott takarékoskodás miatt.


A japán kormány a covid-fertőzöttek házi karanténját a jelenlegi 10 napról 7 napra kívánja lerövidíteni. Fumio Kishida miniszterelnök a tervek szerint ma este jelenti be a változtatást, amelynek célja, hogy az ország mielőbb visszatérjen a megszokott gazdasági és társadalmi tevékenységhez.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben