Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Terjed a 75 bázispontos kamatemelési várakozás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 2.   09:35

Európában is jóváhagyták az új covid oltást A Blooomberg felmérése alapján a megkérdezett elemzők kétharmada 75 bázispontos kamatemelést vár az EKB jövő heti kamatdöntő ülésétől. Az Európai...

Európában is jóváhagyták az új covid oltást

A Blooomberg felmérése alapján a megkérdezett elemzők kétharmada 75 bázispontos kamatemelést vár az EKB jövő heti kamatdöntő ülésétől.


Az Európai Gyógyszerfelügyelet jóváhagyta a Pfizer/BioNTech és a Moderna új koronavírus elleni oltását, amit már az új vírustörzsekre, elsősorban az omikronra fejlesztettek. A végleges jóváhagyást hamarosan az Európai Bizottság adhatja meg, mely azonban inkább csak formalitásnak számít a gyógyszerfelügyelet véleményét követően.


Szeptember 19-től több változás is életbe lép az Euro Stoxx indexcsaládnál. Az Euro Stoxx50 indexből kikerül a Kone és a Philips, helyüket a Nokia és a Nordea veszi át. A Stoxx 600 indexből többek között kiesik a Raiffeisen Bank, a Lindt, a ProsiebenSat.1, az Uniper és az Easyjet is.


A német áramár a hétfői 1.000 eurós csúcshoz képest mostanra ugyan lefeleződött, de továbbra is magas. A jövő hét pénteki energiaügyi miniszteri találkozót várja a piac, ahol az energiapiac szabályozásáról és rendkívüli intézkedések bevezetéséről fognak egyeztetni.

Fontos munkaerőpiaci adat érkezik ma az Egyesült Államokból

A tegnapi kereskedés végén fordultak a részvények, és az utóbbi napok esése után az S&P 500 és a Dow Jones is minimális pluszban zárt. Ma látnak napvilágot az augusztusi munkaerőpiaci adatok, ami az egyik legfontosabb adat lehet a Fed számára az e havi ülése előtt. A Bloomberg konszenzus szerint közel 300 ezerrel nőhetett a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma az előző hónapban, ami jelentős visszaesés lenne a júliusi 528 ezer után, de továbbra is stabil munkaerőpiacról árulkodna.


Az USA nincs megelégedve Irán hozzáállásával, Vedant Patel amerikai szóvivő szerint az EU tervezetére adott iráni válasz nem volt konstruktív. A közeledés célja, hogy enyhítsék az olajhatalom szankcióit, ezzel engedélyezve az ország számára az olajjal történő kereskedelmet.

Akár 20 százalékot is eshetnek a kínai részvények

Kína küszködő ingatlanszektora jelentősen lehúzhatja a gazdaságot és a tőzsdét, ha a hatóságok nem nyújtanak elegendő támogatást - állítják a Morgan Stanley elemzői. A kínai részvényindexek a következő 6-12 hónapban a jelenlegi szintekhez képest további 20%-kal csökkenhetnek, és potenciálisan jóval tovább maradhatnak alacsonyabban, amennyiben az elemzők által felvázolt negatív forgatókönyv valósul meg.


Dél-Koreában a vártnál jobban mérséklődött augusztusban az infláció, ami csökkentette a központi bankra nehezedő nyomást, hogy újabb jelentős kamatemelést hajtson végre. A fogyasztói árindex a júliusi 6,3% után augusztusban 5,7%-kal nőtt éves szinten, ami alacsonyabb a vártnál.


Dél-Korea "árulásnak" tekinti az amerikai gyártmányú elektromos járműveket és akkumulátorokat előnyben részesítő új amerikai szabályokat, ami azzal fenyeget, hogy megnehezíti a szövetségesek közötti gazdasági és biztonsági együttműködést. A Joe Biden által a múlt hónapban aláírt inflációcsökkentő törvény 7500 dolláros adókedvezményt biztosít az Észak-Amerikában gyártott elektromos járművek vásárlása esetén. Ez hátrányos helyzetbe hozhatja az olyan nagy dél-koreai márkákat, mint a Hyundai és a Kia, mivel ezek nem az Egyesült Államokban gyártják a saját elektromos modelljeiket.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pluszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben