Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ERSTE Protect Express OneStar Healthcare EUR 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. augusztus 31.   13:45

Bizonytalan gazdasági környezetben, illetve gazdasági visszaesés esetén az aciklikus, defenzív szektorok – mint például egészségügy – vállalatai felülteljesítők lehetnek. A mögöttes részvénykosárban szereplő vállalatok e szektorba tartoznak.

Merck KGaA

  • A Merck KgaA egy nemzetközi gyógyszerészeti és kémiai vállalat, melynek fókuszában gyógyszer kutatás áll (elsősorban az onkológiai, neurodegerenatív, autó-immun és gyulladásos megbetegedésekre). Mindemellett gyógyszerek forgalmazásával is foglalkozik többek között a szív- és érrendszeri, termékenység, endokrinológia területén. Illetve részesedése van élelmiszerek, kozmetikumok és egyéb egészségügyhöz kötheti termékek forgalmazásában is. A vállalat továbbá egyre növekvő egészségügyi elektronikai termékportfólióval rendelkezik, melynek folyamatos fejlesztését is végzik.
  • A cég piaci kapitalizációja 74.8 milliárd euró, közel 63 ezer munkavállalója van.
  • A cég bevételének 45%-a származott kémiai szegmenséból, míg 36%-a gyógyszerészeti eszközökből, 18% pedig az elektronikai eszközökből.
  • A németországi székhelyű vállalat 65 országban van jelen, illetve végzi működését. Bevétele egységesen megoszlik három fő piaca, Ázsia, Európa és Észak-Amerika között. Előbbi 2021-ben a bevételek 36%-át adta, Európa 29, míg Észak-Amerika 27 százalékért felelt.
  • A cég előremutató P/E rátája vetélytársaival összevetve 2022-re 16,8 vs 18,8; 2023-ra pedig 16,2 vs 16,5.
  • Bloomberg árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/profile/company/MRK:GR
  • A Bloomberg konszenzusos célár: 172,35 euró
  • Bloomberg elemzői ajánlások: 14 vétel, 8 tartás, 2 eladás
  • Kockázatok: Kifutó termékek és feltörekvő, de még nem „fejőstehén” termékek. Magas félvezető árak, illetve hiány, ami a feltörekvőben lévő egészségügyi elektronikai üzletágat érinti negatívan.
  • Előnyt jelent a jó diverzifikáltság, nem csak több szegmens miatt, de kockázatban, földrajzilag is. Növekvő elektronikai fókusz mellett folyamatosan fejlesztenek gyógyszereket, közben a kémiai szegmens erős, stabil jövedelmet hoz.

 

Siemens Healthineers AG

  • A Siemens Healthineers egy németországi székhelyű orvostechnikai eszközöket gyártó cég
  • A vállalat 68.700 munkavállalót foglalkoztat, piaci kapitalizációja 54,3 milliárd euró
  • A képalkotó eszközök értékesítése adja a bevétel körülbelül 55 százalékát, az egyéb diagnosztikai berendezések 35 százalékot, 10 százalék pedig a terápiás kezelések terén alkalmazott technológiákból származik.
  • A bevételek 40 százaléka Amerikához köthető, 35 százaléka Európához, a maradék 25 százalék pedig Ázsiához és Ausztráliához tartozik.
  • Forward P/E: 21,5
  • Bloomberg árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/SHL:GR
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár: 61,9 EUR
  • Bloomberg elemzői ajánlások: 19 vétel, 5 tartás, 0 eladás
  • Kockázatok: A kínai lezárások negatívan hatnak a bevételekre, a magas infláció növeli a logisztikai-és beszerzési költségeket.
  • A vállalat arra számít, hogy az idősödő és egyre egészségtudatosabb lakosság nyomására a kórházak és klinikák még több drága egészségügyi berendezést vásárolnak, ami segíteni fogja a bevétel növekedését.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben