Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Több Fed döntéshozó is nyilatkozott

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. augusztus 26.   08:53

Többségben vannak a héják Jerome Powell Fed elnök ma sajtótájékoztatóját tart a Jackson Hole-i konferencián. Az esemény nagyon fontos lesz a befektetők számára, ugyanis ez lehet az elkövetkező hetek legjelentősebb...

Többségben vannak a héják

Jerome Powell Fed elnök ma sajtótájékoztatóját tart a Jackson Hole-i konferencián. Az esemény nagyon fontos lesz a befektetők számára, ugyanis ez lehet az elkövetkező hetek legjelentősebb iránymutatása a központi bank tervezett kamatemeléseit illetően. James Bullard St. Louis-i Fed elnök tegnap a CNBC-nek adott interjújában arról nyilatkozott, hogy további fejnehéz kamatemeléseket szeretne látni, míg a jelenlegi kamatszintet alacsonynak tartja. Esther George szerint is elképzelhető, hogy 4% fölé kell emelni a kamatszintet az infláció visszaszorításához. Patrick Harker szerint a kamatkondíciókat a gazdaság lassító tartományba kell emelni, azonban hozzátette, hogy szerinte az 50 bázispontos emelés is drasztikus mértékű (1983 óta 86 alkalommal emelt kamatot a Fed, melyből 75-ször 25 bázispontos volt a szigorítás mértéke). Raphael Bostic a Wall Street Journalnak adott interjújában elárulta, hogy még nem döntött az 50, illetve 75 bázispontos emelés között, a neutrális szintet pedig 3% közelében látja jelenleg.


A sajtótájékoztató mellett a PCE inflációs adat is ma lát napvilágot, ami az amerikai jegybankárok számára az egyik legfontosabb mutató. A Bloomberg elemzői konszenzusa alapján a júniusi 6,8%-os éves szintjéről 6,4%-ra mérséklődhetett a mutató.


A BofA elemőzje, Savita Subramanian szerint nagyon kevés ok van a bizakodásra az amerikai részvénypiacon. Bár lehet, hogy az infláció már elérte csúcsát, de az így is magasan a Fed célja felett van, további kamatemeléseket prognosztizálva — vélekedett. Hozzátette, hogy a vártnál jobb jelentési szezon elsősorban az energiaszektor cégeinek volt köszönhető, míg a többi szektor szinte kiszámíthatatlan és nagyon változó volt — ezzel is utalva arra, hogy a részvénypiac kilátásai kevésbé optimisták.

Az energia a beszédtéma Angliában is

Az Egyesült Királyság jövő héten jelentheti be elköteleződését egy új nukleáris erőmű, a Sizewell C megépítése mellett. A cél a hosszútávú energiabiztonság megteremtése a szigetország számára.


Liz Truss, a Konzervatív Párt elnökségére legesélyesebb jelölt nem árulta el, hogy milyen jellegű és mértékű támogatást szán a háztartásoknak. Míg tegnap reggel még azonnali segítségről beszélt, addig esti nyilatkozatában már nem találta helyesnek az állami költekezés drasztikus megnövelését.

Megúszhatják a kivezetést a kínai cégek

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy közel a megállapodás, amelynek értelmében az USA hatóságai hozzáférhetnek az amerikai tőzsdén jegyzett kínai vállalatok könyvvizsgálói jelentéséhez. Ez jó hír az amerikai piacokon kereskedett kínai részvények számára, amelyek nyomás alatt állnak, mivel az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet kilátásba helyezte, hogy kitiltja a tőzsdéről azokat a vállalatokat, amelyek nem biztosítanak hozzáférést a könyvelésükhöz. A hír hatására az Alibaba 8%-os, a Tencent 5%-os, a JD.com pedig 9,2%-os emelkedéssel zárta a napot.


Tokió inflációja augusztusban 2,6%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a magasabb energia- és nyersanyagköltségek miatt. Az adat meghaladta a 2,5%-os piaci várakozásokat és az előző havi 2,3%-os értéket is. A japán infláció immár négy egymást követő hónapban meghaladta a Bank of Japan 2%-os célját, ennek ellenére a jegybank várhatóan nem változtat a laza monetáris politikáján a gazdaság támogatása érdekében.


A következő öt év során Japán duplájára növelné a védelmi kiadásait az idei 5,4 ezer milliárd jenről (39,5 milliárd dollár). Ezzel az ország a védelmi kiadások tekintetében világszinten harmadik lenne, csak az USA és Kína előzné meg.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pedig pluszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben