Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem kerül az aranypillanatok közé a tegnapi kereskedés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. augusztus 23.   09:18

Félnek Powell e heti sajtótájékoztatójától A Fed agresszív kamatemeléseinek folytatásával kapcsolatos várakozások betettek a részvénypiacnak tegnap, ugyanis Amerikában 2% környéki eséssel indult az e heti...

Félnek Powell e heti sajtótájékoztatójától

A Fed agresszív kamatemeléseinek folytatásával kapcsolatos várakozások betettek a részvénypiacnak tegnap, ugyanis Amerikában 2% környéki eséssel indult az e heti kereskedés. A befektetők szigorú hangnemet várnak a Fed jegybankároktól a Jackson Hole-i konferencia zárásaként. Az Oanda piaci elemzője szerint ugyan a kamatemelések ütemében adhat enyhülésre utaló jelet a Fed, a szakértők könnyen lehet, hogy túl optimisták voltak a kamatszint „tetejét” illetően, és a piaci árazásoknál magasabb szintet jelezhet előre a központi bank. A nemzetközi piacokról az USA irányába áramlott a pénz, az euró/dollár kurzus ismét elérte a paritást, sőt, 0,992-nél, vagyis az eurónál erősebb dollárral zárt a devizapár. A 10 éves dollárhozam 3% fölé emelkedett, míg a kamatérzékeny rövidebb állampapírok is emelkedtek.


A Bloomberg cikke alapján a nagy hedge fundok próbálják megtalálni azt a pontot, ahol a központi bank abbahagyhatja az agresszív kamatemelő politikáját. Egyre jelentősebb short pozíciók épülnek ki az amerikai overnight kamatráta ellen, arra fogadva, hogy Jerome Powell e heti beszéde nem üti meg a jelenleg várt szigort.


Enyhülhetett Irán álláspontja a nyugati hatalmakkal történő egyeztetés során az ország olajkitermelését, illetve a korábban bevezetett szankciók eltörlését/enyhítését illetően. A Bloomberg értesülései szerint nem csak az amerikai/európai oldal számára lehet fontos az egyezség, és a teheráni vezetés a számára kevésbé kedvező feltételekkel is elfogadná a megállapodást.

Rég nem látott infláció jöhet

A Citi várakozásai szerint az Egyesült Királyságban az infláció 2023 első negyedévében átlépi a 18%-ot, többek között az elszálló energiaárak miatt, míg a kiskereskedelmi árindex 21%-ra ugrik.


A balti országok kitiltanák az orosz turistákat az Európai Unió területéről, de az EU vezetése ezt ellenzi. Főként Németország és a sok orosz turistát fogadó Görögország és Ciprus szólalt fel az intézkedés ellen.


Oroszország jüanban denominált kötvények kibocsátását tervezi. Az intézkedés a kínai befektetőket célozná meg, de az előkészületek miatt ez még egy évet várathat magára.

Romló üzleti kilátások Japánban

A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index értéke az előzetes adatok szerint 51-re csökkent augusztusban a júliusi 52,1-ről. A munkahelyteremtés üteme stagnált, az új megrendelések növekedése 2020 szeptembere óta a legnagyobb mértékben csökkent. A szállítási határidők mérséklődtek, mivel az ellátási lánc zavarai tovább enyhültek. Az üzleti hangulat háromhavi mélypontra gyengült. A szolgáltatóipari index 49,2-re csökkent az egy hónappal korábbi 50,3-ról, ami március óta az első visszaesést jelzi, mivel az ország egyes részein ismét növekedni kezdett a COVID-19 fertőzések száma. A foglalkoztatás a júliusi növekedés után csökkent. A hangulat a júliusi értékhez képest kissé romlott, de továbbra is kedvező maradt.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott ma reggel az amerikai és az európai határidős piacokon is.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben