Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kezdődik a Jackson Hole-i konferencia

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. augusztus 22.   09:19

Iránymutatást kaphatnak a befektetők a kamatemelésekkel kapcsolatban A héten tartja szokásos éves Jackson Hole-i konferenciáját a Fed. 2019 után most először újra személyesen tartják meg a konferenciát, melynek legfőbb...

Iránymutatást kaphatnak a befektetők a kamatemelésekkel kapcsolatban

A héten tartja szokásos éves Jackson Hole-i konferenciáját a Fed. 2019 után most először újra személyesen tartják meg a konferenciát, melynek legfőbb témája természetesen az infláció és annak kezelése, azaz a központi bank kamatemelési ciklusának várható alakulása lesz. Mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy a Fed a jövőben is a nagyobb mértékű, szigorúbb lépések irányát folytatja-e, vagy esetlegesen nagyobb figyelmet szentelnek az egyre jelentősebb recessziós félelmeknek. Az eseményen több jelentős jegybankár is megjelenik, például Isabel Schnabel, az EKB igazgatóinak egyike, valamint Andrew Bailey a BoE elnöke.


Ami az inflációt illeti, a júliusi adatban lassulás történt a júniusihoz képest, ami akár azt is jelentheti, hogy megfordult az árak növekedésének üteme. Kevin Cummins, a NatWest közgazdásza szerint, miután a Fed tavaly lassan reagált, így idén nem maradt számukra más, mint az agresszív kamatemelés. A piaci árazások nagyjából egyenlő esélyt látnak az 50, illetve 75 bázispontos lépésre is a következő, szeptemberi döntés alkalmával. A 10 éves amerikai kötvényhozam éppen csak hajszálnyival van a 3%-os lélektani határ alatt. Ebben jelentős változást hozhat az e heti konferencia, ugyanis ilyenkor hagyományosan „komoly” határidős „fogadásokat” kötnek a befektetők a kötvényhozam alakulásával kapcsolatban. Érdekesség, hogy szintén ezen a héten jelenik meg a Fed kedvenc inflációs mérése, a PCE inflációs mutató.


A Bloomberg MLIV felmérése alapján a megkérdezettek továbbra is pesszimisták a részvény- és a kötvénypiaccal kapcsolatban, annak ellenére is, hogy az inflációban akár már fordulat is bekövetkezhetett a tengerentúlon. Az akár elemző, akár üzletkötői oldalról alapvetően befektetésekkel foglalkozó, felmérést kitöltő szakemberek oroszlánrésze, 84%-a szerint a központi banknak további legalább két évig tarthat még az inflációs cél környékére lecsökkenteni a fogyasztói árak növekedésének ütemét.


Az USA és Dél-Korea megkezdte az utóbbi öt év legnagyobb szabású közös hadgyakorlatát, több ezer katona, hadihajó, repülő, illetve fegyveres jármű felvonultatásával. Az Ulchi Freedom Shield nevű gyakorlat egy Észak-Korea által indított invázióra hivatott felkészíteni a feleket.


Joe Biden elnök a többi nyugati vezetővel értekezett Iránról. Az amerikai elnök célja a közel-keleti ország ellen 2015-ben bevezetett szankciók enyhítése vagy eltörlése, hogy a jelenleg kialakult hiányos helyzetben az ország olaja visszacsatornázható legyen a világgazdaságba.

A német energiaszolgáltatók a nukleáris erőművek újraindítására várnak

Németország újraindíthatja nukleáris erőműveit, hogy ezzel tömje be az orosz gázimport csökkenésével kialakult réseket. Az EON és az RWE nyitottak a törvényhozókkal való megbeszélésekre, melyben mielőbbi előrehaladást várnak, hogy felkészüljenek az előttük álló hónapokra.


Oroszország nem lát diplomáciai megoldást az Ukrajnában folyó háborúval kapcsolatban, és elnyúló konfliktusra számít a felek között.

Kamatcsökkenés Kínában

A kínai bankok az egy éves prime hitel kamatát 3,7 százalékról 3,65 százalékra csökkentették, miközben a várakozás 3,6 százalék volt. Január óta ez az első hitelkamat csökkenés Kínában.

Határidős piacok

A fő amerikai és európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben