Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Száguldanak az árak az Egyesült Királyságban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. augusztus 17.   09:22

Nem lehetnek nyugodtak a németek Tíz százalék fölé, egészen pontosan 10,1%-ra kúszott fel az éves alapú infláció az Egyesült Királyságban a ma reggel közzétett adatok alapján. A...

Nem lehetnek nyugodtak a németek

Tíz százalék fölé, egészen pontosan 10,1%-ra kúszott fel az éves alapú infláció az Egyesült Királyságban a ma reggel közzétett adatok alapján. A június hónapra vonatkozó mérés 9,4% volt, míg a legújabb adatot 9,8%-ra becsülték a szakértők. Ezzel negyvenéves csúcson van a fogyasztói árak növekedése a szigetországban, amit elsősorban az élelmiszerárak hajtanak. A Bank of England várakozása szerint a drágulás üteme októberben 13,1%-os év/év adattal tetőzhet.


Annak ellenére, hogy Németország jól halad gáztárolóinak feltöltésével, még a novemberre megcélzott 95%-os töltöttség is mindössze két és fél hónapnyi fogyasztásra elegendő Klaus Müller, a Szövetségi Hálózati Ügynökség (Bundesnetzagentur) elnöke szerint.


Ukrajna nem számol azzal a lehetőséggel, hogy békefenntartó műveletet hajtsanak végre az oroszok által elfoglalt Zaporizzsja atomerőműnél.

A kiskereskedelmi cégek és a Fed is hatással lehet ma a piacra

A 200 napos mozgóátlagot tesztelheti az S&P 500 index, miután tegnap is enyhén növekedni tudott a Walmart és a Home Depot erős jelentése után. A kiskereskedelmi cégek nagy csalódást és jelentős eladási hullámot okoztak az előző gyorsjelentési szezonban, ám ez most elmaradt és a befektetők valamelyest megnyugodtak, már ami a lakossági fogyasztás stabilitását illeti. A mai piacnyitás előtt a Target és a Lowe’s adatai borzolhatják a kedélyeket, este pedig a Fed jegyzőkönyve lesz a figyelem középpontjában. Ez azért lehet érdekes a piac számára, mert a befektetők egyre optimistábbak azzal kapcsolatban, hogy közel az infláció emelkedésének (ez már el is jöhetett) és a Fed kamatemeléseknek a vége is.


Joe Biden aláírta az infláció csökkentő törvénytervezetet, amit hosszú huzavona után fogadott el az Egyesült Államok szenátusa.

Élénkíteni kell a kínai gazdaságot

Li Keqiang kínai miniszterelnök felkérte az ország gazdaságának mintegy 40%-át kitevő hat kulcsfontosságú tartomány tisztviselőit, hogy fokozzák a gazdasági növekedést támogató intézkedéseket, miután a júliusi adatok azt mutatták, hogy a fogyasztás és a termelés a Covid-lezárások és az ingatlanpiaci visszaesés miatt a vártnál lassabban nőtt. Emellett azt ígérte, hogy a vezetés ésszerű mértékben fokozza a politikai támogatást a foglalkoztatás és az árak stabilizálása, valamint a gazdasági növekedés biztosítása érdekében.


Japánban a magánszektor gépipari megrendelései júniusban 0,9%-kal emelkedtek az egy hónappal korábbihoz képest, ami pozitív fordulat a májusi 5,6%-os csökkenés után, de elmaradt az 1,3%-os növekedésre vonatkozó várakozásoktól. A pozitív értékhez hozzájárult az energia- és nyersanyagárak mérséklődése. A gépipari megrendelések főként a következő iparágakban nőttek: kőolaj és széntermékek (46,2%), bányászat, kő- és kavicskitermelés (35,6%), vegyipar és vegyipari termékek (34,1%). Éves szinten 6,5%-kal nőttek júniusban a magánszektor gépipari megrendelései, ami alulmúlta az előző havi 7,4%-is bővülést.


A Japánból származó export júliusban éves szinten 19%-kal emelkedett a júniusban mért 19,3%-os növekedést követően, nőtt a közlekedési eszközök és a gépek eladása. Az import jóval nagyobb mértékben, 47,2%-kal erősödött, ami meghaladta a 45,7%-os várakozást és a júniusi 46,1%-os növekedést. Legnagyobb mértékben a kőolaj, a szén és a félvezetők beszerzési ára ugrott meg.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a fő amerikai határidős indexek, míg az európaiak pluszban voltak.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben