Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

Az OTP és a Mol szintjén a Richter

PODCAST
PODCAST2022. augusztus 3.   13:11

Legalábbis a gyógyszercég második negyedéves, rekorderedményt hozó profitja alapján – mondta az Erste Befektetési Zrt. stratégája a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.

A Richter az elemzőket is meglepte erős második negyedéves teljesítményével: a gyógyszercég több mint 76 milliárd forintos adózott eredményt ért el, ami már az a kategória, amit az OTP-től és a Moltól szokhattunk meg a múltban. Ez a teljesítmény még akkor is megsüvegelendő, hogyha hozzátesszük, hogy egyszeri tételek is jelentősen segítették a Richtert az áprilistól júniusig tartó időszakban.

Csak a kedvező devizahatásoknak, vagyis a rubel erősödésének és a forint gyengülésének köszönhetően 28 milliárd forinttal nőtt a profit. Ehhez még hozzátehetjük a 8,6 milliárd forintnyi mérföldkő-bevételt, amit a Vraylar alkalmazhatóságának kiterjesztéséért kapott a vállalat – tette hozzá Miró József.

Ezen tételek nélkül is kedvező a gyorsjelentés: még Oroszországban is 20 százalékos növekedést ért el a vállalat, nagyrészt annak köszönhetően, hogy a háború kitörése után megtorpanó gyógyszerkereslet gyorsan helyreállt. A Richter emellett sikeresen érvényesítette a különböző termékei esetében végrehajtott áremeléseit is.

Egyedül Ukrajnában történt visszaesés, illetve némiképp Kínában, de a többi piacon, így Magyarországon is növekedni tudott a társaság. Jó eladási számokkal zárt a Bemfola nevű készítmény, és a különböző fogamzásgátló termékek. A cég előrejelzése szerint árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal bővülhet a profit, az árbevétel növekedése pedig biztosan kétszámjegyű lesz.  

A beszélgetésben szóba került még, hogy:

  • mi lehet a reális tőzsdei értékeltsége a Richternek?
  • milyen eredmény várható az OTP-től a második negyedévben?
  • mitől tart a Mol, ami miatt folyamatosan kritikával illeti a kormányzat hatósági üzemanyag árstop politikáját?
  • mekkora terhet jelent az extraprofit különadó a Magyar Telekom számára?

Miró Józseffel, az Erste Befektetési Zrt. stratégájával Imre Lőrinc beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben