Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Készül az EKB programja

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. július 4.   09:50

A cél a hozamok karbantartása Hamarosan elkészülhet az Eurózóna hozamainak karbantartását célzó eszköz. Az Európai Központi Bank célja az, hogy a különböző tagállamok államkötvény...

A cél a hozamok karbantartása

Hamarosan elkészülhet az Eurózóna hozamainak karbantartását célzó eszköz. Az Európai Központi Bank célja az, hogy a különböző tagállamok államkötvény hozamai ne távolodjanak el nagyon egymástól, ezzel megelőzendő az egyenlőtlen mértékű eladósodást és inflációt a tagállamok között. Az eszköz első fele a pandémia alatt elkülönített olyan forrásokból állna, amiket végül nem osztott szét az EKB. Nagyjából havi 17 milliárdnyi kötvény jár le a PEPP programból havonta, ebből 12 milliárd erősebb országokból, ezek felhasználása lenne a cél elsősorban. A program második fele, az „anti-fregmentációs eszköz” abban próbál egyensúlyt teremteni, hogy a közös valutából fakadó közös monetáris politika és a tagállamok eltérő fiskálás politikájából adódó különbségeket harmonizálja.


Az EKB keresi a megoldást arra, hogy a korábban kiosztott kedvezményes bankhitelein a növekvő kamatkörnyezet közepette szerzett „extraprofitot” letörje, hogy a bankok ne az adófizetők pénzéből kapott támogatásokon szedjék meg magukat, miközben ezzel pont a lakosság költségei növekednek.


Olaf Scholz német kancellár az orosz gáz legnagyobb németországi importőrének, az Unipernek nyújtandó segélycsomagról tárgyal. Nyilatkozata alapján a pandémiás bailout eszközök is szerepet kaphatnak. Robert Habeck gazdasági miniszter az orosz gázfüggőség további csökkentését sürgeti, miközben az ország fő szakszervezeti vezetője az ipar összeeséséről és a dolgozók elégedetlenségéről beszélt.


Az oroszok megszerezték a teljes kontrollt Luhanszk megye felett, miután az ukránok visszavonulni kényszerültek Liszicsanszk városából.

Még nincs vége az esésnek?

A mai napon nem nyitnak ki a tőzsdék az Egyesült Államokban, ugyanis a Függetlenség napját ünneplik.


Az MLIV Pulse felmérése szerint az idei nagy eladási hullám még nem ért véget, ugyanis a válaszadók szerint a cégek tovább fogják rontani előrejelzéseiket. A szakértők szerint elnyúló, de nem túl mély visszaesés jöhet a gazdaságban, amit többnyire beárazott a részvénypiac.


Jeff Bezos Joe Biden tweet-jét szidta, melyben az amerikai elnök arra kérte a benzinkutakat, hogy csökkentsék áraikat. Az Amazon alapítója szerint az elnök üzenete vagy félreinformálás, vagy az alapvető piaci dinamikák meg nem értése. Erre válaszul a Fehér Ház szenior gazdasági tanácsadója, John Kirby a piaci dinamikák kudarcát emlegette, ugyanis szerinte nincs rendjén, hogy júniusban 15 dollárral csökkent a nyersolaj hordónkénti ára, de a benzinkutakon mégsem lett olcsóbb az üzemanyag.

Kína erősíti Hongkong pénzügyi integrációját

Peking lehetővé teszi a nemzetközi befektetők számára, hogy Hongkongon keresztül férjenek hozzá a kínai kamat derivatívák piacához. A városállamra eddig is a kínai piacok kapujaként tekintettek, az új eszköz még inkább megerősíti ezt, a külföldi alapok számára pedig új eszközt biztosít a kínai kötvényekben lévő állományuk fedezésére. A "Swap Connect" elindítása fél év múlva várható, de még a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ.


Ismét emelkedett a covid-fertőzések száma Kínában. A hétvégén minkét nap közel 400 új megbetegedést észleltek az előző két hét 50 alatti esetszámai után. Hszi Csin-ping elnök szerdán ismét hangsúlyozta a zéró covid politika fontosságát. Azt mondta, hogy az ellenőrzések lazítása túl sok emberéletet kockáztatna a világ legnépesebb országában, és Kína inkább vállalja a korlátozások negatív gazdasági hatásait, minthogy a vírus az emberek biztonságát és egészségét veszélyeztesse.


A Yomiuri és a Nikkei felmérése szerint a japán kormánykoalíció pártjai várhatóan többséget fognak szerezni a július 10-i felsőházi választásokon.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pluszban voltak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben