Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse Protect Express OneStar Sport EUR 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. július 4.   09:00

Két tényező, az országok újranyitása, illetve többek között egészséges életmód térnyerése révén a szabadidős tevékenységek fellendülése növeli a sportruházat és sportfelszerelések iránti keresletet, melyből a mögöttes termékkosárban szereplő vállalatok profitálhatnak

Adidas AG

  • Az Adidas egy német székhelyű sportruházatot és sportszereket gyártó vállalat, a Nike és az Under Armour mellett a világ legnépszerűbb gyártója ebben a kategóriában. A cég alá tartozik a Reebok és a Taylormade márka is. A vállalat nevét az alapítójáról, Adi Dasslerről kapta, aki a Puma márkát létrehozó Rudi Dassler testvére
  • Piaci kapitalizációja 31,5 milliárd euró, 61.400 munkavállalót foglalkoztat a cég
  • 2021-ben a cég bevételének 53%-át adták a lábbeli-eladások, 41%-át a ruházati termékek, a maradékot pedig a kiegészítők és felszerelések.
  • Földrajzi tekintetben Ázsiai/Csendes-Óceáni térség a legfontosabb piac, az árbevétel 35%-a származik onnan. Ezt követi Európa és Észak-Amerika 25-25%-kal.
  • Forward P/E: 17,85
  • Bloomberg árfolyam link: https://www.bloomberg.com/quote/ADS:GR
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár EUR 246,1   
  • A Bloombergen lévő elemzők közül 28 ajánlja vételre, 6 tartásra, és 3 eladásra a cég részvényét
  • Kockázatot jelenthet a magas infláció miatt szükségessé váló áremelések hatása és Kínában a koronavírus-lezárások miatt visszaeső kereslet és gyártás

 

Puma AG

  • A Puma Németországi székhelyű cég, a Dassler cipőgyártó testvérpár egyikének híres márkája (másik az Adidas). A cég sportruházat és kiegészítő termékek, valamint szabadidős ruházat tervezésével, gyártásával és eladásával foglalkozik. Sportokat tekintve kiemelhető a futás, tenisz, labdarúgás és a kosárlabda, különösen nagy fókusszal a cipőkre. A cég a világ vezető sport és szabadidős cipőgyártói közé tartozik.
  • A Puma piaci kapitalizációja 9,57 milliárd euró, körülbelül 16 ezer munkavállalója van.
  • 2021-ben a cég bevételének kb. 47%-át adták a lábbeli-eladások, 37%-át a ruházati termékek, míg a maradékot az egyéb kiegészítő termékek.
  • A Puma termékeihez tulajdonképpen az egész világon hozzálehet jutni, 2021-ben legnagyobb piaca Észak-Amerika volt, azonban ez az utóbbi években jellemzően nagyon hasonló az európai piac méretéhez. Előbbi tavaly 29%-ot, utóbbi 22%-ot tett ki, a közel-kelet és afrikai régió nagyjából a bevételek 14%-át, Kína 11%-át hozta. A bolygó többi részéből a cég bevételének nagyjából 23%-a származott.
  • A cég előremutató P/E értéke a versenytársaival szemben 2022-re: 24,2 vs 22,5, míg 2023-ra 18,8 vs 18,9.
  • Bloomberg árfolyam link: https://www.bloomberg.com/profile/company/PUM:GR
  • A Bloomberg konszenzusos célár: 101,41 euró.
  • A Bloombergen lévő elemzők közül 21 ajánlja vételre, 3 tartásra, és egy sem eladásra a cég részvényét.
  • Kockázatot jelenthet a konkurensek piaci részesedésének növelése a Pumával szemben, kiváltképp az Adidas és Nike, melyek jóval erősebb cégek, nagyobb ismertséggel.

 

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben