Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felkészülés egy korszak végére

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. június 9.   09:44

Fontos bejelentések várhatók ma az EKB-tól A mai kamatdöntő ülésen várhatóan nem változtat a kamatkondíciókon az EKB, ennek ellenére számos fontos bejelentésre lehet számítani. Az Európai Központi Bank...

Fontos bejelentések várhatók ma az EKB-tól

A mai kamatdöntő ülésen várhatóan nem változtat a kamatkondíciókon az EKB, ennek ellenére számos fontos bejelentésre lehet számítani. Az Európai Központi Bank várhatóan dönt arról, hogy a júniusi 20 milliárd eurós vásárlást követően véget ér az eszközvásárlási program. A negyedévente publikált előrejelzésekben az inflációs előrejelzést felfelé, a növekedési előre jelzést pedig lefelé módosíthatja a jegybank. A kamatdöntést követő sajtótájékoztatón Christine Lagarde iránymutatást adhat a következő hónapok kamatpályáját illetően, egyértelmű üzenetet küldve, hogy júliusban megkezdődik a kamatemelési ciklus, amire 11 éve nem volt példa. Kritikus jelentőségű lehet, hogy Lagarde mennyire határolódik el az 50 bázispontos emeléstől, amit a piac szeptemberre már áraz.


Az EU megszavazta, hogy 2035-től csak zéró kibocsátású autókat engedélyez, és betiltja a belső égésű motorokat. A részletszabályokat az év hátralévő részében fogják kidolgozni. Az átállási kötelezettség negatív a hagyományos autógyártók számára, de a döntés várható volt és az autógyártók már megkezdték az átallást az elektromos autókra.


Oroszországban az áprilisi 17,8%-os infláció után májusban csak 17,1% volt az éves infláció, ami fordulatot jelezhet.

Cathie Wood belengette a deflációt

Cathie Wood, az Ark Investment alapítója szerint az óriási méretű árukészlet-felhalmozódás segíthet mihamarabb lenyomni az inflációt. Wood állítása szerint még soha életében nem látott ilyen mértékű növekedést a raktárkészletekben, és hozzátette, hogy bármennyire is fél mindenki az inflációtól, szerinte sokkal komolyabb kockázat a defláció.


Joe Biden elnök az amerikaiak csúcstalálkozóján bejelentette Amerikai Partnerség a Gazdasági Jólétért (Americas Partnership for Economic Prosperity) programját, melynek célja az amerikai kontinens országainak gazdasági megsegítése, és a visszapattanás gyorsítása a pandémia és a háború okozta nehéz helyzet után. A program lényege, a közvetlenebb segítségnyújtás az államoknak, melyről azonban konkrétumokat még nem közölt. Élesen bírálta a „leszivárgó gazdaság” elméletet (trickle-down economics), ami szerinte egyértelműen nem működik.


Robbanás és tűz volt egy jelentős texasi LNG kikötőben tegnap, melynek következtében hetekre leállhat a terminál működése. Májusban ez a kikötő adta az Európába szállított LNG 20%-át.

Kilőtt a kínai export

Kína exportja májusban 16,9%-kal nőtt az előző évhez képest, ami több mint kétszerese a várt 8%-os értéknek, és jelentős javulás az áprilisban mért 3,9%-hoz képest. Az import szintén felülmúlta a 2%-os konszenzust, és májusban 4,1%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest az előző havi stagnálás után. Az ázsiai ország kereskedelmi miniszterhelyettese számos kockázatra figyelmeztetett a kereskedelem szempontjából, kiemelte a törékeny világgazdasági fellendülést, a magas inflációt és a logisztikai nehézségeket, ennek ellenére bízik abban, hogy Kína képes lesz a külkereskedelem növekedését stabilan tartani.


A biztató adatokat továbbra is beárnyékolja a koronavírus veszélye. Sanghaj egy délnyugati kerület lezárását tervezi a lakosság tesztelése céljából, ami az első nagyobb korlátozás azóta, hogy a város június elején kéthónapnyi lezárás után újranyitott. Bár a terv szerint a 2,65 millió lakosú kerületet csak szombat reggelre zárják le, a lakosok azzal a veszéllyel néznek szembe, hogy további két hétre otthonukba zárják őket, ha beigazolódik a fertőzés jelenléte.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel az amerikai és az európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben