Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Magas maradhat az infláció az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. június 8.   09:32

Az Egyesült Államok belföldről venne uránt Esélyes, hogy magas maradhat az infláció, nyilatkozta Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, és hozzátette, hogy tavaly nem lett volna szabad múlandónak neveznie az árak...

Az Egyesült Államok belföldről venne uránt

Esélyes, hogy magas maradhat az infláció, nyilatkozta Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, és hozzátette, hogy tavaly nem lett volna szabad múlandónak neveznie az árak növekedését. Yellen megvédte Joe Biden elnök 1,9 milliárd dolláros segélycsomagját, és megjegyezte, hogy „a világon rengeteg fejlődő országban is gondot okoz az infláció, pedig teljesen más a fiskális politikájuk”.


Neil Dutta, a Renaissance Macro Research vezető közgazdásza szerint az év végén erősödhetnek a piacok, és talán a Fed-nek is könnyebb lesz megbirkóznia az inflációval. Ezzel szemben Ray Dalio, a Bridgewater alapkezelő alapítója szerint a rendszerszintű infláció globális stagflációt okozhat, és 2024-ben sokkal inkább monetáris lazításra lesz szükség a jegybankok részéről.


A Biden-adminisztráció egy 4,3 milliárdos energia tervezetet szeretne elfogadtatni a kongresszussal. A javaslat a dúsított uránium amerikai beszállítóktól való vásárlását szorgalmazza, ezzel leválasztva a nukleáris erőművek ellátását az orosz importról. A tervezet szerint az állam garantált felvásárlója lenne az uránnak.

Jelentősen csökkentették az európai növekedési várakozásokat

A Világbank a korábbi 4,2%-ról 2,5%-ra csökkentette az Eurózóna idei GDP növekedési kilátásait, a jövő évit pedig 2,1%-ról 1,9%-ra vágta vissza.


A német ipari termelés munkanaphatással igazítva 2,2%-ot csökkent áprilisban, ami enyhén jobb, mint a várt 2,4%-os visszaesés.


Az orosz jegybank ismét megemelte az orosz állampolgárok deviza tranzakciós keretét. Az eddigi havi 50 ezer dollárról 150 ezer dollárra emelték fel a limitet.

Növekedhet a japán gazdaság

Japán gazdasága az első három hónapban 0,5%-kal zsugorodott az előző év azonos időszakához képest, ami jobb, mint az eredetileg becsült 1%-os visszaesés – derült ki a felülvizsgált kormányzati adatokból. A konszenzus 1,1%-os csökkenést várt a 2021 utolsó negyedévében mért 1%-os csökkenés után. Az elemzők most arra számítanak, hogy a gazdaság a második negyedévben már növekedni fog, mivel a fogyasztók a koronavírus miatti korlátozások feloldását követően visszanyerik bizalmukat és többet költenek.


Japán több mint két évnyi bezárkózás után június 10-től ismét fogad nemzetközi utazókat. A kormány prioritása azonban továbbra is a belföldi turizmus fellendítése, mondta Tadashi Shimura, a Japán Utazási Irodák Szövetségének elnöke, és hozzátette, hogy a belföldi turizmus már a világjárvány előtt is sokkal nagyobb mértékben járult hozzá Japán GDP-jéhez, mint a külföldi turizmus.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pluszban voltak ma reggel.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben