Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

50 bázispontos emelést is áraz a piac az Eurózónában

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. június 7.   09:33

Októberre 100 bázisponttal lehet magasabb a kamat Októberig összesen 100 bázispontos EKB kamatemelést áraz a piac. Az első emelésre júliusban kerülhet sor, és három ülés alkalmával emelnének összesen 100...

Októberre 100 bázisponttal lehet magasabb a kamat

Októberig összesen 100 bázispontos EKB kamatemelést áraz a piac. Az első emelésre júliusban kerülhet sor, és három ülés alkalmával emelnének összesen 100 bázispontot. Vagyis az árazások azt mutatják, hogy lesz egy 50 bázispontos emelés is. Ezzel szemben az elemzői várakozások csak 25 bázispontos lépéseket tükröznek.


A csütörtöki kamatdöntő ülésén az EKB ismertetni fogja a friss negyedéves gazdasági és inflációs előrejelzéseket is. A várakozások szerint 2024-re 2% körüli inflációt várhatnak, vagyis azzal számolhatnak, hogy középtávon teljesülni fog az inflációs cél. A csütörtöki ülésen még nem várható a kamatok megváltoztatása, de a következő hónapok kamatpályájával kapcsolatban iránymutatást adhat Christine Lagarde, és bejelenthetik az eszközvásárlási program júliusi befejezését is.


Tegnap este bizalmatlansági szavazást tartottak Boris Johnson ellen. A képviselők mintegy 60%-a azonban támogatta bizalmáról, így továbbra is ő maradhat a miniszterelnök.

Enyhülhet a külkereskedelmi deficit az USA-ban

Csökkenhetett rekord mértékéről az amerikai külkereskedelmi hiány áprilisban. A márciusi 110 milliárd dolláros nettó import az elemzői becslések alapján nagyjából 18%-kal zsugorodhatott 89,5 milliárdra, az adat ma délután jelenik meg. A járványhelyzet előtt jellemzően 40-50 milliárd dollár között volt a deficit.


Felelőtlennek és provokatívnak nevezte Kínát Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, miután az ázsiai ország vadászrepülői figyelmeztettek kanadai repülőket, melyek az észak-koreai szankciókat próbálták betartatni. A kanadai katonaság szerint a pilótáiknak többször is kényszer manőverbe kellett kezdeniük a túl közel merészkedő kínai vadászgépek miatt.

Javuló gazdasági kilátások

Az áprilisi 26 hónapos mélypontról (37,2) májusában 42,2-re emelkedett a kompozit beszerzési menedzser index Kínában a Caixin mérése alapján. Az ok, hogy Sanghajban és Pekingben enyhítették a Covid-korlátozásokat. A májusi érték még így is a harmadik legalacsonyabb 2005 óta, csak 2020 februárjában és 2022 áprilisában volt ennél is rosszabb a felmérés eredménye.


A japán háztartások költése áprilisban 1%-kal emelkedett márciushoz képest, amikor 4,1% volt a havi szintű növekedés. Ez azt jelenti, hogy a kiadások szintje tavaly tavasz óta a legmagasabbra nőtt. Az egy évvel korábbihoz képest a kiadások 1,7%-kal voltak alacsonyabbak a negyedik hónapban.


Az ausztrál központi bank meglepte a befektetőket azzal, hogy az előrejelzettnél kétszer nagyobb mértékben, 50 bázisponttal 0,85%-ra emelte az irányadó kamatlábat a mai ülésen, és elkötelezte magát amellett, hogy az infláció megfékezése érdekében "megteszi, ami szükséges". Az inflációs nyomás miatt további kamatemeléseket áraz a piac. A jelenlegi árazások azt mutatják, hogy az év végére 3% körülire emelkedhet az irányadó kamat.


Kína titokban tengerészeti létesítményt épít Kambodzsában, ami kizárólag a hadi célokat szolgálna. Az értesülést a két ország tagadja, és mindent megtesz a művelet titokban tartása érdekében, adta hírül a Washington Post.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben