Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Váratlanul távozik az Under Armour vezérigazgatója

SZTORI
SZTORI2022. május 31.   09:16

Új elnök-vezérigazgatót keres az Under Armour, a sportruházati cég vezetését az operatív igazgató veszi át ideiglenesen, miután a két éve kiválasztott vezető, Patrik Fisk gyors hirtelenséggel otthagyja az alapanyag-gondokkal küszködő, és tőzsdei értékét egyre inkább elvesztő vállalatot.

Június elsejétől Patrick Fisk lemond az Under Armourban betöltött elnök-vezérigazgatói tisztségéről és igazgatói tagságáról – jelentette be a cég hozzátéve, hogy az első számú vezető teendőit ideiglenesen Colin Browne, a vállalat operatív igazgatója veszi át. Fisk szeptemberig tanácsadó marad.

A cég közleménye a váratlan lemondással kapcsolatban óvatosan fogalmaz, a társaság alapítója Kevin Plank, aki két éve adta át a vezetést a céghez 2017-ben csatlakozó Fisknek, a közleményben megköszöni csupán a távozó vezérigazgató munkáját, mondván sokat tett hozzá a vállalat működési hatékonyságának javításához és a következő növekedési szakasz előkészítéséhez. A közlemény szerint Fisk irányítása alatt az Under Armour új hosszú távú stratégiai tervet alkotott és a piacralépési folyamat újratervezésével elmélyítette a kapcsolatot a fogyasztókkal – ami annyit jelent, hogy leginkább a saját online értékesítést helyezték a középpontba, csökkentették a külső kereskedőknél alkalmazott árengedmények mértékét és felfelé pozicionálták a márkát. A közlemény leginkább azzal foglalkozik, hogyan koncentrál majd a cég a jövőre, amely egyelőre azonban nem tűnik eléggé fényesnek.

Az Under Armour árfolyama ma a Covid alatt elért mélyponthoz közelít: a cég 2020 közepén zuhant a 7 dolláros mélységbe, hogy onnan az új stratégiával egészen 27 dollár közelébe kapaszkodjon a részvényenkénti értéke 2021 végére. Onnan azonban az árfolyam szinte szabadesésbe kezdett és a múlt héten 10 dollár alatt járt.

Meglepő a váltás, hiszen Patrick Fisk csak két és fél töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot és őt maga az alapító, Kevin Plank választotta ki utódjaként – kommentálták a Telsey Advisor Group elemzői a váltást, megjegyezve: a vezérigazgatói hivatali idejének nagy részét a világjárvány idején töltötte be, és 2021-ben az Under Armour jelentős előrelépést tett a növekedés felgyorsítása és a jövedelmezőség növelése terén. A vállalat azonban az első negyedéves jelentésében jelentős visszaeséséről adott számot, és kedvezőtlen bevételi előrejelzést adott 2023-ra, leginkább az ellátási lánc problémái, egyéb költségoldali nyomásokra és a kínai piac visszaesésére hivatkozva. Az első negyedéves bevétel ugyan 3 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest ám a cég 46 millió dolláros működési veszteséggel zárt.

Az elemzők most Colin Browne-tól várják a csodát, aki 2016 óta dolgozik a cégnél, és nevéhez fűződik az Under Armour ellátási láncának korszerűsítése és az új digitális piaci stratégia megvalósítása, amivel sikeresen növelték az elérhető árrést és a működési hatékonyságot.  „Browne Frisk stratégiájának végrehajtásáért volt felelős, és „kiegyensúlyozott” és tapasztalt vezetői hátteret hoz az átmeneti időszakra” – közölte a J.P.Morgan.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: Getty Images

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben