Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyre biztosabb az EKB júliusi emelése

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. május 23.   09:27

Oroszország nem szállít gázt Finnországnak Egyre több európai jegybankár utal nyilatkozataiban arra, hogy júliusban megkezdődhet a kamatemelési ciklus. Pénteken az olasz Ignazio Visco és a lett Martins Kazaks is így tett. Főként az olasz...

Oroszország nem szállít gázt Finnországnak

Egyre több európai jegybankár utal nyilatkozataiban arra, hogy júliusban megkezdődhet a kamatemelési ciklus. Pénteken az olasz Ignazio Visco és a lett Martins Kazaks is így tett. Főként az olasz jegybankár nyilatkozata izgalmas, hiszen ő a galambok táborát erősíti a jegybankárok között, vagyis jellemzően a lazább monetáris politikát támogatja. Christine Lagarde egy árnyalattal visszafogottabban nyilatkozott, ő nem mondta ki konkrétan a júliusi időpontot, de heteken belül bekövetkező kamatemelésről nyilatkozott.


A hétvégén Oroszország leállította a Finnország felé irányuló gázszállításokat. Az elmúlt időszakban Finnország már készült erre, és jelenleg Észtország felől vásárolnak földgázt. A közvetlen ok az, hogy Finnország nem volt hajlandó az Oroszország által követelt rubel alapú fizetésre. A közvetett ok viszont minden bizonnyal az, hogy Finnország csatlakozni kíván a NATO-hoz.


A cseh jegybankelnök szerint a jegybank a következő hónapban akár 6% fölé is emelheti az alapkamatot, ha az infláció emelkedése addig fennmarad.

A Fed végezze a dolgát

Brian Deese, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója támogatja a Fed-et az infláció ellen vívott harcában, azonban megjegyezte, hogy a monetáris szigorítás recesszióhoz vezethet. Deese szerint a központi bankoknak önállóságra van szükségük ahhoz, hogy végezzék a munkájukat, és hozzátette, hogy az állami deficit visszavágásával lehetne csökkenteni az inflációt.


Joe Biden elnök már Tokióban van, ahol a japán miniszterelnökkel egyeztet a szigetország védelmi költéseinek növeléséről. Korábban Szöulban tárgyalt a frissen választott dél-koreai elnökkel az észak-koreai nukleáris tesztelésekre adott válaszról.


A Wall Street Journal értesülései szerint az Egyesült Államok speciális csapatokat küldene Kijevbe, az újranyitott nagykövetség őrzésére.

Pekingben szorul a hurok, Ausztráliának új miniszterelnöke van

160 új koronavírusos esetet jelentettek Pekingben, ami csúcsot jelent a jelenlegi hullám során. Egyre nő a félelem, hogy a kínai főváros is Sanghaj sorsára juthat, ahol még mindig nem oldották fel teljesen a már közel két hónapja tartó szigorú intézkedéseket.


Anthony Albanese nyerte a választást Ausztráliában, legyőzve Scott Morrison korábbi miniszterelnököt. Albanese lesz az ország 31. miniszterelnöke, programjában a klímaváltozás, a nemi egyenlőség és a nagyobb fizetések voltak fókuszban. Albanese megválasztása után azonnal Tokióba repült, ahol a Quad biztonsági találkozón vesz részt az amerikai, a japán és az indiai vezetőkkel.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott ma reggel a fő amerikai és európai határidős piacokon.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben