Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az elemzők egyelőre túlárazottnak látják a recessziós félelmeket

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. május 17.   09:35

A piac túl pesszimista A JPMorgan elemzője, Marko Kolanovic szerint, aki inkább a „bikás” szakértők közé tartozik, az amerikai és európai piacokon egyaránt túlárazzák a közeli recesszió...

A piac túl pesszimista

A JPMorgan elemzője, Marko Kolanovic szerint, aki inkább a „bikás” szakértők közé tartozik, az amerikai és európai piacokon egyaránt túlárazzák a közeli recesszió lehetőségét, ezzel is utalva arra, hogy jelenleg alulértékelt lehet a részvénypiac. Kolanovic a becslése alapján a részvény piacon 70% esélyt áraznak a recesszió eljöttére, míg ez a „jó értékeléssel rendelkező” vállalati kötvények piacán (IG debt market) „mindössze” 50%. Ehhez a szemlélethez a Blackrock elemzője, Kate Moore is csatlakozott: „a piac túl pesszimista egy jelentős gazdasági visszaeséssel szemben”. Érdekesség, hogy Elon Musk ezzel kapcsoltban már jóval borúlátóbb, szerinte az amerikai gazdaság már most recesszióban lehet és ezek a „nehéz idők” akár másfél évig is tarthatnak.


Óriási támogatással, 81-11 arányban elfogadta a Szenátus az Ukrajna számára készült 40 milliárd dolláros segélycsomagot.

Nincs akadálya az orosz gáznak

Sikerült tisztázni, hogy az EU tagok hogyan fizethetnek az orosz gázért anélkül, hogy szankciókat sértenének. Moszkva elfogadta az európai módosítási kérelmeket és mostanra a technikai részleteket is sikerült tisztázni. Ez azért volt fontos, mert több országnak is május végéig kell kifizetni aktuális gázszámláját, de ez most már nem ütközhet akadályba. Ennek hatására a gázárak csökkenésnek is indultak.


Ahogy várható volt a svéd parlament nagy többséggel megszavazta a NATO csatlakozási kérelem benyújtását. Reményeik szerint Finnországgal együtt, egy éven belül csatlakozhatnak a katonai szövetséghez. A NATO tagok közül eddig egyedül Törökország kifogásolta a csatlakozási kérelmeket, az országban működő kurd pártok miatt.


Az orosz jegybank némileg lazított a tőkekorlátozásokon. Orosz magánszemélyek már havi 50 ezer dollárnyi devizát utalhatnak külföldre az eddigi 10 ezer dollár helyett. Az Oroszországban dolgozó nem baráti országok állampolgárai azonban legfeljebb csak havi fizetésük összegét utalhatják el. Bár az oroszok többsége számára ezzel a devizakorlátozások nagyrészt feloldásra kerültek, de a külföldi befektetők számára továbbra sem szabadon hozzáférhető az orosz tőke és devizapiac.

Kína gazdasága felépül a Covidból

Sanghaj harmadik napja nem jelentett új Covid-fertőzést a karanténnal lezárt területeken kívül, ami a hatóságok szerint komoly mérföldkő, és lehetővé teszi számukra, hogy megkezdjék a lezárások feloldását. A város tegnap 823 fertőzésről számolt be, szemben a vasárnapi 938-as adattal.


Az év első négy hónapjában a Kínába irányuló közvetlen külföldi befektetések 26,1%-kal, 74,47 milliárd dollárra emelkedtek az előző évhez képest, ezen belül az Egyesült Államokból érkező befektetések több mint 50%-kal nőttek - közölte a kínai Kereskedelmi Minisztérium. Ez nem igazolja azt a várakozást, miszerint az ország zéró-Covid politikája a külföldi cégek kivonulásához vezethet.


Hongkong csütörtöktől tovább enyhíti a társadalmi távolságtartási intézkedéseket, így újranyithatnak a szórakozóhelyek is, megerősítve ezzel a korlátozások feloldására vonatkozó korábbi tervet.

Emelkednek a határidős indexek

Az európai és az amerikai határidős indexek is jellemzően 0,5-1%-os emelkedést mutatnak ma reggel.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben