Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Két új taggal bővülhet a NATO

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. május 13.   09:05

Szétválasztanák a szankciókat Ahogy várható volt, Finnország benyújtotta csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Ezzel egy 1.340 km-es szakaszon közös határ fog létrejönni Oroszország és a NATO között....

Szétválasztanák a szankciókat

Ahogy várható volt, Finnország benyújtotta csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Ezzel egy 1.340 km-es szakaszon közös határ fog létrejönni Oroszország és a NATO között. Napokon belül várhatóan Svédország is benyújtja csatlakozási kérelmét, ezzel véget vetve a napóleoni háborúk óta tartó független státuszának. Mindkét ország esetében a csatlakozási kérelem gyorsított elbírálása várható, mivel hadseregük eddig is NATO kompatibilisnek számított.


Lehetségesnek tűnik, hogy az EU szétválasztja a 6. szankciós csomagot, mivel az olajembargó kérdésében nem várható gyors megoldás. Így legalább az egyéb szankciós intézkedések, mint például újabb orosz bankok elleni szankciók, számos üzleti szolgáltatás nyújtásának tilalma életbe tudna lépni.


Újabb jegybankár, ezúttal a szlovák Peter Kazimir nyilatkozott arról, hogy támogatja az EKB júliusi kamatemelését.

Powell szerint elkésett a szigorítás

Újabb négy évig Jerome Powell maradhat a Fed elnöke, miután a szenátus 80:19 arányban megszavazta mandátumának meghosszabbítását. Powell elismerte, hogy elkéstek a szigorítással, és azt mondta: "Valószínűleg jobb lett volna, ha egy kicsit korábban emeljük a kamatokat". Mind ő, mind Mary Daly, a San Franciscó-i Fed vezetője megismételte, hogy támogatja a következő két ülésen az 50-50 bázispontos emelést.


Csúszik az Ukrajnának szánt 40 milliárd dolláros amerikai segély, miután Rand Paul, Kentucky állam szenátora nem volt hajlandó megszavazni azt. A republikánus politikus a túlzott költekezés ellen emelt szót, arra hivatkozva, hogy a költségvetési hiány további növekedése fokozná az infláció mértékét.


Joe Biden a legutóbbi Covid-csúcstalálkozón felszólította a törvényhozókat, hogy a covid elleni küzdelem érdekében biztosítsanak új finanszírozást tesztelésre, kezelésre és az oltás beadására.

Kína újra kinyitna

Sanghaj célja, hogy május végére megfékezze a koronavírus terjedését, nyilatkozta a város alpolgármestere. A város "rendezett nyitást, korlátozott mozgást, hatékony ellenőrzést" fog életbe léptetni. Az önkormányzat azt tervezi, hogy több vállalatnak engedélyezi a termelés újraindítását.


Haruhiko Kuroda, a japán jegybank elnöke kijelentette, hogy a monetáris lazítást fenn kell tartani, hogy támogassák a gazdaságot, ami még mindig a világjárványból való kilábalás közepén tart.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben