Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse 100% Bonus Garant Resource Protection HUF 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. május 2.   09:45

A Refinitiv Global Resource Protection Select Index fenntartható működés trendjét ragadja meg az által, hogy olyan vállalatok részvényeit választja ki, melyek aktívan tesznek azért, hogy csökkentsék az alapanyag-, energia- és víz-használatukat vagy egyéb módon próbálnak tenni a fenntartható, környezethatékonyabb működésért. Az index ESG minősítésű.

A Refinitiv globális pénzügyi adat- és infrastruktúra szolgáltató, emellett a befektetők számára megbízható és innovatív indexeket nyújt. A London Stock Exchange leányvállalata, melyet 2018-ban vásárolt meg a Blackstone és Thomson Reuters vállalatoktól.

 

A Refinitiv Global Resource Protection Select Index (korábban Thomson Reuters Global Resource Protection Select Index) azokat a vállalatokat keresi, melyek aktívan tesznek azért, hogy csökkentsék az alapanyag-, energia- és víz-használatukat vagy egyéb módon próbálnak a környezethatékonyabb, fenntarthatóbb működés felé tenni. A működés hatékonysága, alacsonyabb költségekkel való működés különösen fontos lehet a stabil működés szempontjából gazdasági visszaesés idején. Továbbá kulcs lehet versenyelőny megszerzésében, illetve fenntartásában is.

 

Részvény univerzum

Az index különböző, piaci kapitalizációra, likviditásra, napi forgalomra vonatkozó előszűrők után a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező 600 európai, 600 ázsiai és 600 észak-amerikai részvény által alkotott, összesen 1800 részvényt tartalmazó univerzumból választja ki a végső 30 vállalatot a következőkben tárgyalt metodológiai alapján. (Az előszűrés során az ellentmondásos iparágakban működő (pl. dohányipar, szénbánya,) illetve ellentmondásos tevékenységeket végző (pl. fegyvergyártás, nem hagyományos olaj- és gázkitermelés) vállalatok is kizárásra kerülnek.)

 

Kiválasztási folyamat

  • Kizárásra kerülnek az 5 mEUR három hónapra számított átlagos napi forgalmat el nem érő részvények.
  • A megmaradt részvények közül a fent említett környezethatékony, fenntartható működést értékelő Refinitiv Resource Use pontszámok alapján a 900 legmagasabb értékkel rendelkező vállalat kerül kiválasztásra.
  • A következő lépésben a 120 legmagasabb osztalékhozammal rendelkező részvény marad 12 hónapos historikus adatok alapján.
  • Végül a historikus adatok alapján legalacsonyabb volatilitású részvények kerülnek kiválasztásra az alábbi diverzifikációra vonatkozó kritériumokkal:
    1. Egy szektorból maximum 7 részvény kerülhet kiválasztásra
    2. Egy országból maximum 5 részvény kerülhet kiválasztásra

 

A 2018 augusztusában induló index negyedévente kerül újrasúlyozásra.

 

Bevezetéstől*

YTD

3 hónap

6 hónap

1 év

3 év*

5 év*

Hozam

2.55%

4.87%

4.06%

7.41%

14.33%

0.68%

2.28%

Volatilitás (éves)

16.01%

7.90%

8.24%

8.03%

7.39%

17.30%

14.52%

Max Drawdown

-26.4%

-3.1%

-2.4%

-3.1%

-3.9%

-38.1%

-38.1%

*annualizált hozam

 

Az index legutóbbi teljesítményéről, részvényeiről és súlyokról információ elérhető: Index Factsheet

További információk az index-szolgáltató honlapján:

               Index honlapja

               Metodológia

               Refinitiv index árfolyamok

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben