Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A szigorú James Bullard

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. április 19.   09:25

Bullard 75 bázispontos emelést sem tart kizártnak James Bullard, a talán leginkább héja-lelkű Fed jegybankár ismét kiemelte, hogy a központi banknak 3,5% körüli szintre kellene emelnie az alapkamatot az év végére, amit egy 50...

Bullard 75 bázispontos emelést sem tart kizártnak

James Bullard, a talán leginkább héja-lelkű Fed jegybankár ismét kiemelte, hogy a központi banknak 3,5% körüli szintre kellene emelnie az alapkamatot az év végére, amit egy 50 bázispontos emeléssel kell kezdeni májusban. Arra a kérdésre, hogy szerinte lehet-e esély akár 75 bázispontos emelésre, azt válaszolta, hogy nem zárná ki.


Janet Yellen nem bojkottálná azonnal a G20-as pénzügyminiszterek találkozóját, csak azért, mert azon orosz képviselők is részt vesznek. Az USA pénzügyminisztere ugyan kihagyja a csúcstalálkozó néhány részét, de az ukrán-orosz háború következtében okozott gazdasági károkról szóló tárgyalásokon részt vesz.

Boris Johnson a parlament előtt

Boris Johnson ma vesz részt először parlamenti ülésen azóta, hogy a koronavírus miatti lezárások idején a miniszterelnöki otthonában tartott rendezvények miatt büntetést szabtak ki rá. A hírek szerint őszinte bocsánatát fogja kifejezni a képviselők felé, míg az ellenzékiek vizsgálatot szeretnének indítani Johnson azon kijelentéseivel kapcsolatban, melyek félrevezették a parlamentet ezen „lockdown-partikon” való részvételéről.


Tagadja a vádakat Marine Le Pen, hogy ő vagy párttársai helytelenül használtak volna fel több százezer eurónyi EU támogatást. A felmérések alapján a választás második fordulója előtt nőhetett Macron előnye, a legfrissebb kutatás szerint 56:44 százalékon áll a két elnökjelölt.

Meglepő kínai GDP adat

Az előzetes adatok alapján a várt 4,2%-nál jobb, 4,8% volt a GDP bővülés Kínában az idei első negyedévben, ami jobb, mint a megelőző negyedév 4,0%-a. Úgy tűnik, hogy a kelet-európai háborús helyzet, valamint a szigorú kínai lezárások hatása még nem volt olyan jelentős, mint azt a szakértők várták volna.


A várakozásokkal (10 bázispontos csökkentés) ellentétben nem változtatott az egyéves közép-távú hitelezési rátáján a kínai jegybank, így 2,85% maradt a kamatráta. Ezzel egyidőben 25 bázisponttal csökkentette a bankok számára kötelező tartalék rátát, ami a kisebb bankok esetében 50 bázispontos vágást jelent. A mostani kötelező tartalékráta így 11,25%. A lépés következtében nagyjából 83 milliárd dollárnak megfelelő jüannal fog nőni a bankrendszer hosszútávú likviditása. A tartalékráta vágása is elmaradt az elemzők várakozásától, ami azt jelezheti, hogy a PBOC óvatosan közelíti meg a monetáris kondíciók enyhítését.


Összesen 23, a lakosságot és a kisvállalkozásokat támogató programot indított a PBOC a Covid-lezárások hatásának csökkentésére, amivel várhatóan 1 billió jüannal (157 milliárd dollár) fogja támogatni a kisebb gazdasági szereplők hitelezését.


Hivatalos, hogy John Lee az egyetlen jelölt a hongkongi kormányzói pozícióra, amivel el is dőlt, hogy ki veheti át a városállam irányítását a májusi választások után.


Ugrott a japán ipari kitermelés, a januári 0,8%-os (év/év) zsugorodás után februárban 0,5%-os bővülést mértek az utolsó felülvizsgálat eredményeképpen.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok pluszban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben