Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kivárhatnak a jegybankok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. április 14.   09:20

A sajtótájékoztatót érdemes figyelni Várhatóan nem fog változtatni a monetáris kondíciókon az EKB, ezért a figyelem inkább a mai ülést követő sajtótájékoztatóra irányulhat. A...

A sajtótájékoztatót érdemes figyelni

Várhatóan nem fog változtatni a monetáris kondíciókon az EKB, ezért a figyelem inkább a mai ülést követő sajtótájékoztatóra irányulhat. A kommunikáció esetleges apró változásaira lesz érdemes figyelni, elsősorban az inflációs kilátások megítélésével és az eszközvásárlási program kivezetésével kapcsolatban. De markánsabb kommunikációs változás majd csak a következő, júniusi ülésen várható, amikor már a friss gazdasági előrejelzések is támogatni fogják a tanács munkáját.


A török jegybank várhatóan 14,0%-on fogja tartani az alapkamatot a mai kamatdöntő ülésen. Annak ellenére is, hogy az infláció már 60% fölé emelkedett, így a megtakarítások rohamos ütemben értéktelenednek el.


Svájc is átvette az EU legfrissebb szankciós csomagját. Ez az orosz kőszén vásárlásának tilalmát, bizonyos termékek oroszországi exportját és újabb személyek szankcionálását tartalmazta. Az orosz szállítmányozási cégek kizárása pedig Svájc esetében nem is értelmezhető, mivel minden irányból EU-s országok veszik körül, ezek pedig már korábban kitiltották az orosz szállítmányozási cégeket.

Újabb támogató csomag

Végül összesen 800 millió dolláros csomagot állított össze a Biden-kormányzat Ukrajna támogatására. A csomag részeként elsősorban fegyvert, lőszert, helikoptert és egyéb katonai eszközöket szállítanak a háborúba. Joe Biden tegnap egyórás beszélgetést folytatott Zelenszkij elnökkel, majd kijelentette, hogy az Egyesült Államok folytatni fogja az ukránok fegyverekkel való ellátását.

Ázsiai jegybankok a főszerepben

Holnap tartja kamatdöntő ülését a kínai jegybank, melyen a szakértők várakozása alapján enyhíteni fognak a monetáris környezeten. Az egyéves hitelek irányadó kamatrátájában 10 bázispontos vágás várható 2,75%-ra. Ezen kívül a pénzintézetek kötelező tartalékrátáját is csökkentheti a PBOC, ezzel ösztönözve a hitelezés felpörgetését, itt az elemzők akár 50 bázispontos vágást is el tudnak képzelni.


A dél-koreai jegybank 25 bázisponttal, 1,25%-ról 1,50%-ra növelte alapkamatát, amivel nem okozott különösebb meglepetést a piac számára.


Szigorított a szingapúri monetáris hatóság, és a növekvő inflációra hivatkozva emelte az árfolyamsáv középpontját, valamint növelte a szingapúri dollár felértékelésének meredekségét, ezzel erősítve a városállam devizáját.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben