Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Megveszi a HP a konfcall specialista Poly-t

SZTORI
SZTORI2022. március 29.   13:11

A piaci ár másfélszereséért, részvényenként 40 dollárért vásárolja meg a HP a konferencia-telefonokat, eszközöket és headseteket gyártó Poly-t – jelentette be a cég. Az üzlet révén a PC-kről, laptopokról és nyomtatókról ismert HP egy gyorsan növekvő szegmenssel bővül, míg a Poly számára az üzlet egy kiterjedt és jól működő értékesítési hálózathoz ad hozzáférést. A bejelentés után a HP árfolyama is emelkedésnek indult.

Részvényenként 40 dollárért vásárolja meg a számítógép- és nyomtatógyártó hardver óriás, a HP a „munkahelyi együttműködési megoldások” globális piacvezetőjének számító Poly-t – jelentette be a társaság. Az ügylet a Poly értékét 3,3 milliárd dollárra teszi, ami másfélszerese a piaci értéknek: a részvények pénteken még alig több mint 26 dollárért cseréltek gazdát.

A HP közleménye szerint az akvizíció a cég növekedésorientáltabb portfolió létrehozására irányuló stratégiájába illeszkedik, tovább erősítve a cég távoli munkavégzésére irányuló kínálatát.

A Magyarországon egyszerűen csak home office-ként emlegetett hibrid munkavégzés térnyerése a HP szerint tartós keresletet teremt minden olyan technológia iránt, amely lehetővé teszi, hogy az irodai és az otthoni munkakörnyezet zökkenőmentesen működjön együtt. A cég felmérése szerint a jövőben az irodai dolgozók 75 százaléka hajlandó befektetni otthoni technológiája fejlesztésébe, hogy támogassa az új munkamódszereket, miközben átalakulnak az irodák is. A Frost & Sullivan videokonferencia-eszközökre irányuló globális felmérése szerint a hangsúly a tárgyalótermek fejlesztésén lesz. Jelenleg több mint 90 millió tárgyaló van a világban ugyanis, amelyeknek azonban kevesebb mint a 10 százalékát szerelték fel videókonferenciára alkalmas berendezéssel. Ennek eredményeként a cég előrejelzése szerint az irodai tárgyalók videós megoldásainak értékesítése meg megháromszorozódik 2024-re. 

Enrique Lores, a HP elnök-vezérigazgatója már korábban is hangsúlyozta, hogy rendkívüli lehetőséget jelent a távoli munkavégzés térnyerése a video- és audiokonferencia-eszközök és az otthoni fejhallgatók piacának bővülésében. Dave Shull, a Poly  elnök-vezérigazgatója hasonlóan vélekedett korábba, mondván: „A munka jövőben hibrid lesz, az emberek egy része az irodában, míg egy másik részük távol lesz. Ugyan az, hogy ez miként oszlik meg változhat, de az biztos, hogy legalább egy ember lesz, aki az irodában ül, és legalább egy, aki távol van”.

A most kiadott közlemény szerint Shull arról beszélt, hogy a felvásárlás lehetőséget jelent a Polynak, alkalmazottainknak, partnereinknek és ügyfeleinknek. Az egyesülés ugyanis lehetőséget jelent a cég számára, hogy új piacokat és értékesítési csatornákat érjen el – egy hasonló gondolkodású partner segítségével.

Egy hibridebb világban az olyan felhőplatformok, mint a Zoom és a Microsoft Teams, fontos szerepet fognak játszani – a közleményben így a HP megszólatatta Eric Yuan, a Zoom alapító-vezérigazgatóját is. Szerinte „a legjobb hang- és képminőség minden iparágban a munka alapvető elemévé vált, legyen az irodában, otthon vagy útközben. A Poly és a HP kínálatának egyesítése új lehetőségeket nyit meg a Zoommal való együttműködésre, és bármilyen teret a dinamikus videó-együttműködés központjává alakít.”

A Poly a HP periféra-megoldásokkal foglalkozó üzletágához csatlakozik. Ez utóbbi 110 milliárd dolláros piacot jelent, évi 9 százalékos növekedéssel, míg a munkahelyi-megoldások szegmens 120 milliárd dolláros piaca 8 százalékos éves növekedési lehetőséggel kecsegtet a közlemény szerint. A Poly eszközei, szoftverei és szolgáltatásai a HP számítástechnikai, eszközkezelési és biztonsági megoldásaival kombinálva a hibrid értekezleti megoldások robusztus portfólióját alkotják – írta a cég, hozzátéve, hogy a két társaság együtt az eszközök, szoftverek és digitális szolgáltatások teljes ökoszisztémáját biztosítja.

A HP arra számít, hogy a tranzakció azonnali hatással lesz a cég bevételeinek növekedésére, árrésére, és az EPS-re is. A komplett megoldások értékelőnye, a HP mérethatékonysága és piaci kapcsolatai miatta a cég a szinergiák kihasználását várja: a HP képes lesz keresztértékesítésre a globális kereskedelmi és fogyasztói értékesítési csatornáin, miközben növeli az eladásokat azzal is, hogy a Poly termékeit a HP PC-portfóliójával kombinálja. Így 2025-re 500 millió dollár értékű bevételi szinergiát várnak, valamint a Poly bevételeinek 15 százalékos növekedése mellett hat százalékos haszonkulcs növekedést.

A tranzakció várhatóan 2022 végén zárul, a Poli részvényeseinek jóváhagyása, a szükséges hatósági engedélyek és egyéb szokásos zárási feltételek teljesítése függvényében.

Forrás: https://www.globenewswire.com/news-release/2022/03/28/2410884/0/en/HP-Inc-to-Acquire-Poly.html

 

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: GettyImages

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben