Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szigorodnak a Fed döntéshozók

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. március 23.   09:14

Eltörlik az extra vámokat Több Fed döntéshozó is csatlakozott Jerome Powell szigorúbb hangvételű kijelentéséhez, mely szerint májusban 50 bázispontos emelést hajthat végre a Fed Monetáris Tanácsa. Még a...

Eltörlik az extra vámokat

Több Fed döntéshozó is csatlakozott Jerome Powell szigorúbb hangvételű kijelentéséhez, mely szerint májusban 50 bázispontos emelést hajthat végre a Fed Monetáris Tanácsa. Még a laza monetáris politika mellett leginkább elkötelezett Mary Daly is egyetért a határozottabb kamatemeléssel, míg a clevelandi Fed elnök, Loretta Mester szerint az idei évre összesen 2,5%-os kamatemelés lenne szükséges. A piac jelenleg további 175 bázispontos emelést áraz.


Joe Biden ma szövetséges vezetőkkel találkozik, ami után újabb szankciók bevezetése várható Oroszország ellen, valamint olyan intézkedések, amelyek megelőzik, hogy az oroszok kikerüljék a jelenleg is érvényben lévőket.


Megegyezett az USA és az Egyesült Királyság, hogy eltörlik a még Donald Trump által bevezetett magasabb vámot az acélra és az alumíniumra. Ezzel együtt a britek elengedik az ellenlépésként bevezetett extra vámokat a desztillált szeszes italokra, a mezőgazdasági termékekre és a fogyasztási cikkekre.

Növekvő költségvetési terhek

Egyre több országban és egyre nagyobb terhet jelent a költségvetésnek az inflációs sokk legalább részleges átvállalása a lakosságtól. Nagy-Britanniában várhatóan ma mutatják be azt a javaslatot, ami a legalacsonyabb jövedeleműeknél támogatná a megugró energia- és lakhatási költségeket. Franciaországban pedig az alacsony és közepes jövedelműek élelmiszer vásárlásait támogatná a kormány.


Az EKB francia jegybankára, Francois Villeroy de Galhau a Next Generation EU program és a közös kötvénykibocsátás kibővítése mellett érvelt, mellyel szerinte az energia átmenetet, és ezen keresztül az orosz gáztól való függetlenedést kéne támogatni.

Kötvényt vásárol a BoJ

Elfogadta a nyílt kötvényvásárlási akció ajánlatait a japán jegybank, melynek keretében összesen 2,89 billió jen, azaz 23,9 milliárd dollár értékű hosszabb lejáratú államkötvényt vásárolt. A BoJ célja a QE program részét képező akcióval, hogy alacsonyan tartsa a szigetország hosszútávú hozamgörbéjét.

Határidős piacok

A fő amerikai határidős indexek alig változtak, míg az európaiak határozott pluszt mutatnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben