Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A napokban ismét tárgyalnak a tűzszünetről

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. március 2.   09:48

Mérséklődtek az európai kamatemelési várakozások Ma ismét találkozott volna egymással az ukrán és orosz fél, azonban a legfrissebb hírek szerint a találkozó bizonytalan és valószínűbb, hogy a következő napok...

Mérséklődtek az európai kamatemelési várakozások

Ma ismét találkozott volna egymással az ukrán és orosz fél, azonban a legfrissebb hírek szerint a találkozó bizonytalan és valószínűbb, hogy a következő napok valamelyikén kerül rá sor. Hétfőn az oroszok három fő követelése állítólag a következő volt: Ukrajna foglalja törvénybe, hogy nem csatlakozik az EU-hoz, mondjon le a Krím-félszigettel kapcsolatos területi követeléseiről, és a szeparatisták által ellenőrzött Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokat a közigazgatási határok mentén ismerje el. Az utóbbi azt jelenthetné, hogy a szeparatisták által ellenőrzött terület a háború kirobbanása előtti körülbelül háromszorosára emelkedne.


A kínai elnök is próbál közvetíteni Putyin és Zelenszkij között, ami szintén előmozdíthatja a tűzszünet megkötését.


Kelet-Ukrajnában, elsősorban Harkov környékén voltak a legerősebbek a harcok az elmúlt órákban, de Kijev ellen is tovább folyik a támadás. A jelentések szerint a kelet-ukrajnai kikötővárost, Mariupolt körbekerítette az orosz haderő.


Szinte teljesen kiárazódtak az idei eurózónás kamatemelési várakozások. Míg a háború kitörése előtt négy, egyenként 10 bázispontos kamatemelést árazott a piac, addig most legfeljebb egyetlen lépést áraz, azt is csak év végére.


A lengyel és a magyar jegybank is jelezte, hogy készen áll devizapiaci intervenciót végrehajtani a rubel gyengülésének megállítása érdekében. Mivel a régiós devizák együtt gyengülnek, így logikusnak tűnik az összehangolt, régiós jegybanki beavatkozás.

Az amerikai elnök egységre szólította fel a világot Oroszország ellen

Joe Biden tegnap este mondta el a State of the Union beszédét, amiben több fontos dologra is kitért. A beszéd első részében az orosz-ukrán háborúról beszélt, míg a beszéd második része a belpolitikai törekvéseiről szólt. Biden elítélte az Ukrajnában zajló háborút, és felszólította a világot, hogy egyesüljenek Oroszország ellen, és hozzák meg a megfelelő intézkedéseket, hogy véget érjen a háború. Beszélt arról, hogy további erőforrásokat kellene biztosítani a rendőrségnek, illetve Ukrajnának, valamint elmondta, hogy szeretné nyitva tartani az iskolákat. Természetesen megemlítette azt is, hogy nagyobb összegeket kellene költeni a gyermekgondozásra, illetve kritizálta a Trump által bevezetett adócsökkentéseket is. A vírusról elmondta, hogy az élet egyre inkább normalizálódik, de óvatosságra intett, hiszen ki tudja, hogy mikor jön egy következő hullám. Elmondta, hogy mindent meg fognak tenni, hogy legyőzzenek bármilyen vírust.


A Wall Street-i bankok továbbra is hét kamatemelésre számítanak idén. A Bank of America és a Goldman szerint év végére 2% lehet az irányadó kamat, míg a JP Morgan szerint csak 2023 elején érheti el ezt a szintet. A bankok szerint az emelkedő infláció gyorsabb emelésre késztetheti a Fed-et.

Vártnál jobb ausztrál GDP

Szépen zárta a 2021-es negyedik negyedévet az ausztrál gazdaság, az éves alapú GDP 4,2%-kal bővült, ami jobb, mint az előző negyedév 3,9%-os növekedési üteme, és jobb az elemzői konszenzusnál is, ami a növekedési ütem lassulásával számolt (+3,7%).


Szakértők szerint akár 1%-kal is zsugorodhat a hongkongi GDP a koronavírus járvány megfékezésének érdekében bevezetett lezárások következtében.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben