Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Háború Ukrajnában – reggeli összefoglaló

SZTORI
SZTORI2022. február 25.   09:32

Kijevet és más ukrán nagyvárosokat támadják az orosz erők rakétákkal, robbanásokról számolnak be a tudósítók. Az Egyesült Államok felszabadította olajtartalékának egy részét az energiaárak emelkedése miatt és újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben. Az EU vezetőinek hajnalig tartó vitája után pedig az újabb közös uniós szankciók bejelentése péntek délután várható. Reggeli összefoglaló.

Rakétákkal támadják az orosz erők Kijevet, és több ukrán nagyvárost péntek hajnal óta. A csütörtök hajnalban indított összehangolt orosz támadásnak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentése szerint 137 ukrán áldozata volt, az orosz védelmi tárca 83 katonai objektum (repülőtér, harcálláspont, lokátorállomás) megsemmisítéséről számolt be.
Az EU állam- és kormányfői a csütörtök esti és péntek éjszakába nyúló rendkívüli csúcstalálkozójukon Oroszország elleni új szankciócsomagról állapodtak meg: az ország pénzügyi szektorára, az energia- és a közlekedési ágazatára, a kettős felhasználású termékekre, valamint az exportellenőrzésre és az exportfinanszírozásra, a vízumpolitikára, és további orosz személyek szankcionálására terjed ki. A konkrét intézkedéseket a külügyminiszterek tanácskozása után, pénteken délután jelentik be.

A brit kormány eközben vagyonbefagyasztással és kereskedelmi tilalommal sújtotta az összes orosz nagyvállalatot és számos üzletembert, aki közel áll Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése szerint azonnali hatállyal kitiltották Nagy-Britanniából az Aeroflot orosz légitársaságot. London teljes mértékben elzárta a brit pénzügyi rendszert az orosz bankok elől, amelyek így nem tudnak majd fontban denominált tranzakciókat végrehajtani és klíringtevékenységet végezni Nagy-Britanniában. London új törvényjavaslatot is beterjeszt a parlament elé a kettős - vagyis polgári és katonai célú - felhasználásra egyaránt alkalmas termékek oroszországi exportjának teljes tilalmáról.
A politikusok – az EU csúcs után nyilatkozó vezetők és Boris Johnson is – szóba hozták, hogy Oroszországot kizárhatják a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban elmondott beszédében jelentette be, hogy zárolják négy nagy orosz bank (köztük a Sberbank és a VTB Bank) pénzügyi eszközeit, korlátozást vezetnek be Moszkva ellen, az elektronikai cikkek, a számítógépek, a félvezetők, vagy éppen a repülőgép-alkatrészek esetében. Bejelentette, hogy korlátozzák Oroszország azon képességét, hogy dollárban, euróban, fontban és jenben kereskedjen, azaz hogy "a globális gazdaság része legyen". Ezenkívül. Ez azt jelenti, hogy "minden vagyonukat, amely Amerikában van, befagyasztják". Ezek a szankciók érintik Oroszország két legnagyobb pénzintézetét, a Sberbankot és a VTB Bankot is. Szankciókkal sújtanak 10 orosz magánszemélyt is, köztük "Putyinhoz közel álló embereket és a pénzügyi szektorban dolgozó vezetőket is". Az Egyesült Államok 7000 katonát küld Németországba, hogy így segítse a NATO-szövetségeseket. Biden közölte: az Egyesült Államok olajat szabadíthat fel a stratégiai tartalékából, hogy az energiapiacra helyeződő árnyomást csökkentse.

Forrás: MTI, CNN

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben